EW03 cover 600
Advertorial

Nieuwe APsystems 3-fase micro-omvormer QT2 voor zonnepanelen met hoge vermogens is beschikbaar.

_techniek nederland website e&w_installatietechnie-03-ap systems_image

Met een efficiëntie van 97 procent en met een vermogen tot 2.000 voltampére uitermate geschikt voor residentiële en commerciële pv-projecten.

APsystems lanceert nieuwe 3-fase micro-omvormer QT2 voor zonnepanelen met hoge vermogens.

 

APsystems introduceert de nieuwe 3-fase micro-omvormer QT2. Deze heeft een efficiëntie van 97 procent en is met een vermogen tot 2.000 voltampère geschikt voor zonnepanelen met een hoog vermogen.  De omvormer is geschikt voor residentiële en commerciële pv-projecten.

APsystems_QT2_E&W_banner_600x400_2023_NL_01-1

Interactief

De micro-omvormer is uitgerust met reactieve vermogensregeling waardoor hij interactief is met elektriciteitsnetten. Dit helpt bij het beter beheren van stroomstijgingen in het elektriciteitsnet en biedt tegelijkertijd een robuuste en aantrekkelijke oplossing voor kleine en middelgrote commerciële zonne-energiesystemen.

De QT2-micro-omvormer heeft een efficiëntie van 97 procent en een nominale maximale power point tracker (mppt)-efficiëntie van 99,5 procent. De nominale uitgangsspanning ligt tussen de 400 en 438 volt en de instelbare uitgangsspanning ligt tussen de 277 en 478 volt. Het aanbevolen spanningsbereik van het zonnepaneel ligt tussen de 400 en 670 wattpiek en de maximale ingangsspanning is 60 volt.

APsystems_QT2_E&W_banner_600x400_2023_NL_01-2

Zigbee-functionaliteit

De micro-omvormer is klein van formaat en weegt 6 kilogram. Hij heeft een IP67-behuizingsclassificatie en een koelsysteem op basis van natuurlijke convectie. De QT2 biedt ook gecodeerde draadloze Zigbee-functionaliteit voor een hogere communicatiesnelheid en een betere systeembeveiliging.

Het product wordt geleverd met een productgarantie van 10 jaar indien aangesloten op een ECU, maar die kan op verzoek worden uitgebreid tot 20 jaar. De componenten zijn ingekapseld met silicium. Dit vermindert de belasting van de elektronica, vergemakkelijkt de thermische dissipatie en geeft het product waterdichte eigenschappen. De QT2 is ontworpen voor veiligheid en is rechtstreeks verbonden met het laagspanningszonnepaneel en maakt verbinding met het openbare elektriciteitsnet via standaard wisselspanningen, waardoor een uitstekende bescherming wordt gegarandeerd, zodat veiligheid geen probleem is bij zonne-energieprojecten. Het kan voorkomen namelijk dat in gebouwen met geïntegreerde zonne-energieprojecten hoogspanningsgelijkstroom op het dak tot problemen leidt, vlamboogrisico’s veroorzaken en zelfs tot brandgevaar kunnen leiden.

Meer informatie