EW10 Omslag 600
Advertorial

Deze hybride warmtepomp bespaart volgens de Consumentenbond het meest

1-Hillegom-210312-036

Met 300 miljoen euro aan subsidies wordt de hybride warmtepomp voor meer woningeigenaren interessant. Met welke valt de grootste besparing te behalen? 

Bij het verduurzamen van een bestaande woning komt heel wat kijken. Zeker als het gaat om oudere woningen. Met een hybride warmtepomp zijn er minder drempels: hij bespaart direct veel gas, de aanschafkosten zijn een stuk lager en de aanwezige radiatoren volstaan meestal. Het kabinet trekt er daarom veel geld voor uit. Maar welke hybride warmtepomp levert in de praktijk de grootste besparing op? 

 

 

 

2-Hillegom-210312-048

Monoblock in jaren ’60 rijtjeswoning

We gingen kijken hoe Frank Korbee het in zijn zelf gerenoveerde rijtjeshuis uit de jaren zestig heeft aangepakt. Frank, zelf installateur in Hillegom: ‘Ik wilde een hybride installatie. Maar wel het nieuwste van het nieuwste. Zo efficiënt én zo stil mogelijk: ik wil de buren niet tot last te zijn.’

 

3-Hillegom-210312-036

Grootste besparing volgens de Consumentenbond

‘Ik las dat de Nefit Bosch Compress 7400i als ‘meest energiebesparende’ hybride uit de test komt bij de Consumentenbond,’ zegt hij, ‘Omdat ik zelf niet werk met F-gassen, leek me deze monoblock een goede keuze. Die is ook nog eens extra stil.’ De compacte 5 kW binnenunit hangt op zolder, naast de HR-ketel. ‘Zelfs met een buffervat neemt de installatie heel weinig ruimte in. Je kunt hem in de meeste bestaande woningen makkelijk kwijt.’

 

4-Compress_7400i_AW_0001_CD16_AMi - logo's

Stilste warmtepomp

De Compress 7400i is ook meteen de stilste buitenunit, zo blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. ‘Dat is echt zo,’ vindt Frank, ‘Zelfs als je je oor erop legt, hoor je nauwelijks dat hij draait. Dat is een must voor een rijtjeswoning als die van mij.’ En hoe bevalt de warmtepomp tot nu toe? ‘De afgelopen winter was best streng, maar die heeft hij moeiteloos doorstaan. Al met al de perfecte oplossing voor bestaande woningen,’ besluit de jonge installateur.

 

Ook aan de slag de hybride warmtepompen?
Bekijk het
5-stappenplan Hybride Plus van Nefit Bosch. 

https://www.nefit-bosch.nl/producten/warmtepompen/hybride-warmtepompen/hybride-warmtepomp-installeren