EW07 cover 600
Advertorial

Asset Tracking software welke voordelen biedt het u?

gereedschap

Wat doet Asset Tracking software en wat brengt het? Bij Asset Tracking gaat het om het optimaal beheren van middelen die van waarde zijn voor een organisatie.

Wat doet Asset Tracking software en wat brengt het? Bij Asset Tracking gaat het om het optimaal beheren van middelen die van waarde zijn voor een organisatie. Vandaag de dag beschikken de meeste ondernemers over een flink aantal waardevolle bedrijfsmiddelen. Vaak veel meer dan men denkt.

De invulling van 'optimaal' wordt ingegeven door de doelen die de organisatie nastreeft en de balans tussen prestaties, risico's en kosten. Voor een service gerichte organisatie in de installatie techniek zijn bijvoorbeeld voertuigen zeer waardevol te noemen. Als het uitvalt door pech of diefstal dan reiken de gevolgen verder dan de boekwaarde van het voertuig.

De digitale oplossingen omarmen

Vaak zijn er veel middelen van waarde in de organisatie. Goed en gemakkelijk overzicht houden kan al snel een uitdaging zijn. U kunt Excel aan het werk zetten, maar die houdt niet automatisch de kilometers bij of locatie en registreert niet ongeoorloofd gebruik buiten werktijden. Net als handmatig urenbriefjes verwerken niet meer van deze tijd is kunt u niet meer om een moderne digitale oplossing heen, ongeacht de bedrijfsomvang.

2menandavan

Automatiseer slim en maak gebruik van ontwikkelingen

Veel ondernemers hebben al een oplossing voor rittenregistratie gevonden. Ontwikkelingen staan echter niet stil en daarom zie je een platform zoals ABAX dat heeft ook is ontwikkeld en mee groeit met de markt. Met alleen gps tracking ben je er niet. Gelukkig kunnen alle assets groot of klein allemaal op één software platform gevolgd worden.

Bedrijfsweerbaarheid vergroten

U groeit, ziet kansen en gaat ook risico’s aan. Dat hoort bij ondernemen echter, verstandig ondernemen is ook risico’s afdekken waar mogelijk. We hebben het niet over verzekeren, hoewel data gedreven verzekeringen zoals die van Zego steeds populairder worden. Het reduceren van risico zit in het geautomatiseerd volgen van waardevolle assets middels tracking met of zonder actieve gps.

In een wereld waar inzicht en overzicht belangrijk is, is connectiviteit belangrijk ofwel: simply connected.