Cover-220x292
5 januari 2018

CVE-units Itho Daalderop in nieuw jasje

Itho-cve GRTH HR CVE S.JPG

De CVE-units van Itho Daalderop zijn verbeterd. Sinds 1 januari is er standaard een vochtsensor in de ventilatie-unit geïntegreerd. De vochtsensor in de CVE meet daarmee nog nauwkeuriger, wat de ventilatie-unit weer slimmer maakt. Deze vochtsensor zit ook in de pijp/dakventilator CVD. Daarmee voldoen zowel de CVE als de CVD aan de verscherpte Ecodesign richtlijnen per 1 januari 2018.

Dit geldt ook voor het Alles-in-1 ventilatiepakket, waar de CVE-unit de basis van is. De RFT-zender in dit pakket wordt vervangen door de RFT auto. Het Optima pakket en de Optima Inside veranderen ook qua inhoud. De CVE-unit met geïntegreerde vochtsensor is de basis van het Optima-pakket, aangevuld met een losse CO2-sensor. De RFT-sensor gaat uit dit pakket. Voor Optima Inside houdt dit in dat er een CVE-unit met geïntegreerde CO2- en vochtsensor geleverd wordt.

Ventilatiepakketten met extra stekker

Een extra toevoeging op de verbeteringen in het ventilatiegamma is dat de ventilatiepakketten per 1 januari 2018 standaard met een extra stekker worden geleverd, namelijk een extra losse eurostekker of perilex stekker, waarmee er voor elke situatie de juiste stekker voorhanden is.

Vuilfilterindicatie WTW-range

Alle HRU warmteterugwinunits zijn ook geüpgraded naar de nieuwe Ecodesign-richtlijnen. Het Itho Daalderop WTW-gamma bestaat per 1 januari 2018 uit de HRU ECO 200, HRU ECO 300 (al verkrijgbaar sinds 1 september 2017) en HRU ECO 350. Vanuit de verscherpte richtlijnen zijn deze producten per 1 januari 2018 voorzien van een vuilfilterindicatie. De HRU ECO 200 (200 m3/h) vervangt de huidige HRU ECO 150 en de HRU ECO 350 (350 m3/h) is de vervanger van de HRU ECO BAL. De HRU ECO 350 is ook in de nieuwe Itho Daalderop huisstijl gegoten. Daarnaast kan deze unit communiceren met de Spider klimaatthermostaat en sensoren. De HRU ECO 200 en 300 waren hier al voor geschikt. Hiermee is een complete WTW-range beschikbaar voor veel woonsituaties.