EW05 Omslag 600
28 augustus 2019

‘Installateur van de Toekomst’ centraal tijdens Installatie & Elektro Vakbeurs Hardenberg 2019

Evenementenhal-Beurs 12 sept 18_006-min

10, 11 en 12 september is Evenementenhal Hardenberg wederom het podium voor Installatie & Elektro Vakbeurs. Tijdens deze tweede editie van de gecombineerde vakbeurs wordt er aandacht geschonken aan vakkennis. Daarom staat de beurs dit jaar in het teken van ‘De Installateur van de Toekomst’. Naast het creëren van een kennisplatform, blijft het nog steeds het installatiefeestje van het noordoosten. Er zijn genoeg mogelijkheden om te netwerken en bezoekers kunnen nog steeds op de bekende full-serviceformule rekenen.

Installatie & Elektro Vakbeurs Hardenberg 2019 vindt plaats van dinsdag 10 tot en met donderdag 12 september. Deze tweede editie wordt georganiseerd door onder andere head of event Mathilde Koniuszek en marketing coördinator Eline Kuijsters.

‘De 2019-editie van de beurs heeft een aantal terugkerende elementen, zoals de Collegetour en het LoopbaanCentrum. ‘Vooral in deze tijd waarin goed geschoold personeel moeilijk te vinden is, schenken we graag aandacht aan een stukje ontwikkeling en scholing van de installateur’, vertelt Kuijsters.

E & W samen onder één dak
Net als vorig jaar is er deze editie weer een combinatie van E- en W-exposanten op de beursvloer te vinden. ‘We hebben Installatie & Elektro Vakbeurs vorig jaar voor het eerst samen georganiseerd en dat beviel erg goed. Meer dan 50 procent van de bezoekers gaf aan voor beide vakgebieden de beurs te bezoeken’, vertelt Koniuszek.

‘E en W zijn nog wel twee verschillende vakgebieden, maar ze hebben steeds vaker met elkaar te maken en groeien ook verder naar elkaar toe. Daarnaast verandert ook de rol van installateurs steeds vaker naar adviseur. En daar proberen we met ons beursconcept uiteraard op in te spelen.’

Thema’s & vakkennis
Nieuw dit jaar is een thematische aanpak waarbij drie thema’s centraal staan: efficiënt werken, digitalisering en duurzaamheid. Dit vertaalt zich onder andere in een uitgebreid kennisprogramma. Kuijsters: ‘Overdag zijn er kennissessies en ’s avonds kan de bezoeker aanschuiven voor praktijksessies. Bij de laatstgenoemde zijn verschillende exposanten aan het woord die een product pitchen waarmee de installateur efficiënter kan werken. Bijvoorbeeld door tijdsbesparing of verlichting van het werk.’

Uitgebreid kennisprogramma
Het kennisprogramma wordt dit jaar o.a. ingevuld door kennispartners zoals TVVL, DHPA, NVDO en Wij Techniek. Het belooft een mooie mix aan onderwerpen te worden, zowel op het gebied van E als W. Onderwerpen die in de theaters naar voren komen zijn onder andere: personeelstekort, energiebesparing, circulariteit en duurzame energietechnieken. Het is volgens de beursorganisatie belangrijk om naar de wensen van de doelgroep te luisteren. ‘We vinden het belangrijk de bezoeker een constructief programma te bieden, zodat ze aan het eind van de dag of avond alle informatie hebben die ze nodig hebben om weer voorbereid de werkvloer op te gaan’, vertelt Koniuszek.

Vakblad E&W is officieel mediapartner. Een bezoek brengen aan Installatie & Elektro Vakbeurs? Bestel hier je gratis kaarten.

Makkelijk netwerken met Match&Meet
Om bezoekers gericht kennis te laten maken met deelnemende bedrijven, kent Installatie & Elektro Vakbeurs een Match&Meet-app. Exposanten selecteren branches waarin ze werkzaam zijn en bezoekers kunnen aangeven welke van deze branches/exposanten zij interessant vinden.

Bezoekers hebben met deze ‘matches’ een duidelijk overzicht van interessante bedrijven en kunnen vervolgens een gerichte route lopen over de beurs. Met de data die exposanten zo krijgen, kunnen ze direct aan de slag met een follow-up, en hebben zij een rapportage die inzichtelijk maakt hoe succesvol de beursdeelname is.

De app biedt verder actuele en relevante beursinformatie, als openingstijden, het kennisprogramma, de deelnemerslijst en de plattegrond.