EW08 Omslag 600
16 juli 2018

Inventum lanceert boiler Ecolectric

Ecolectric_website

Inventum heeft de nieuwe elektrische boiler Ecolectric op de markt gebracht. De nieuwe generatie innovatieve boilers bespaart op een slimme manier energie, maakt optimaal gebruik van duurzame energie en is comfortabel in gebruik.

De Ecolectric boiler is uitgerust met een smartfunctionaliteit, waardoor de boiler zelflerend is. Dit betekent dat de boiler zich aanpast aan het tapgebruik van de consument en zichzelf altijd inschakelt op de meest gunstige momenten. Dit zorgt ervoor dat er altijd voldoende warm water voor de gebruiker is. Bovendien is er minder energie nodig voor het opwarmen van water, waardoor de boiler al snel tot 10% extra energie kan besparen ten opzichte van normale elektrische boilers.

Optimaal gebruik duurzame energie

De Ecolectric heeft ook een flexfunctionaliteit. Zo gaat Inventum met deze boiler nog een stap verder in energiezuinig verwarmen. Door deze flexfunctionaliteit is het mogelijk om de boiler tussentijds op te warmen uit de overcapaciteit van zon- of windenergie. Duurzame energie gaat nu niet meer verloren en wordt optimaal ingezet. Inventum biedt energiemaatschappijen en daarmee de eindgebruiker met deze boiler een duurzame bijdrage, die bovendien toekomstbestendig is.

Comfortabel in gebruik

De Ecolectric boiler is instelbaar in zes verschillende standen. Handig als de gebruiker voor een wat langere periode op vakantie is of tijdens bepaalde periodes een hoog of laag warmwaterverbruik heeft. Bovendien staat de Ecolectric boiler garant voor direct warm water uit de kraan met een constante temperatuur en met een hoge tapsnelheid.

Technische informatie

De smartboiler is leverbaar in diverse inhoudsmaten – variërend van 30 – 150 liter. Er kan gekozen worden tussen verschillende typen, namelijk een Mono (1.000W – 1.200W) of een duo (2.000W – 2.400W). De Ecolectric heeft ruime instelmogelijkheden.
Meer informatie is te vinden op www.inventum.com/nl/smart-boiler-ecolectric