EW05 Omslag 600
21 april 2020

Steunmaatregelen? Bereken het met de corona-calculator

10 corona-calculator

Voor wie snel wil nagaan of zijn of haar bedrijf in aanmerking komt voor overheidssteun, laat de corona-calculator direct zien welke maatregelen er mogelijk zijn. De corona-calculator is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland en geeft ook een beeld van de effecten die bijvoorbeeld werktijdverkorting, extra ondersteuning voor zzp’ers of uitstel van belastingbetaling hebben op de financiële positie van de onderneming.

Wie te maken heeft met een forse omzetdaling, uitstel van projecten of late betaling van facturen, kan in veel gevallen een beroep doen op het noodpakket van de overheid. Met de corona-calculator kunnen ondernemers snel hun weg vinden door de verschillende steunmaatregelen.

Wie de corona-calculator gebruikt ziet snel op welke regelingen een beroep kan worden gedaan; van tegemoetkomingen en kredietmogelijkheden tot belastinguitstel. De calculator geeft op basis van de bedrijfsgegevens meteen een indicatie van de liquiditeitspositie in de komende periode.

Persoonlijk dashboard

Na het invullen van de bedrijfsgegevens worden alle uitkomsten in één overzichtelijk dashboard gepresenteerd. Wie gebruik wil maken van een van de regelingen, wordt door het dashboard rechtstreeks naar het betreffende aanvraagformulier geleid. In het dashboard staat ook een overzicht met veelgestelde vragen.

Actueel

De overheidsregelingen kunnen de komende tijd veranderen. De veranderingen worden zo snel mogelijk verwerkt in de corona-calculator.

Direct naar corona-calculator.