Cover-220x292
2 januari 2018

Warmtebouw ontvangt eerste STEK EPBD-certificaat

warmtebouw.JPGv.l.n.r.: Joop Hoogkamer, voorzitter STEK, Koen Kok, Warmtebouw, Jan-Willem Groot, SGS Intron, Wilfred van Beek en Rik Hartog, Warmtebouw, Jaap de Knegt, STEK

Technisch Adviesbureau - Installatiebedrijf Warmtebouw ontving eind vorig jaar als eerste bedrijf het STEK EPBD-airco certificaat uit handen van certificeringsinstantie SGS INTRON en van STEK (Stichting Emissiepreventie Koudetechniek).

Voor het milieu, energieverbruik en de veiligheid is het belangrijk dat koelsystemen, verwarmingssystemen en airconditioningssystemen goed functioneren. Daarom geldt in Nederland een keuringsplicht voor gebouwen met een opgeteld vermogen van 12 kW of meer (voor comfortkoeling).

EPBD

De verplichting is gebaseerd op de Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD). Het STEK EPBD-airco certificaat wordt verstrekt aan bedrijven die aantoonbaar voldoen aan de eisen aan het keuren van en adviseren over airconditioninginstallaties van 12 kW of meer (op gebouwniveau). Zij kunnen specifiek adviseren over verbetering van de energieprestatie van gebouwen en besparen van energiekosten, over comfort en het verlagen van de CO2-uitstoot. Warmtebouw is het eerste bedrijf dat vrijwillig een STEK-EPBD-airco certificaat heeft behaald.

Beter ondersteunen en adviseren

Koen Kok, kwaliteitsmanager bij Warmtebouw: ‘Het voordeel van het EPBD-bedrijfscertificaat is dat onze klanten nu zeker weten dat wij voldoen aan alle wettelijke eisen. Met deze expertise kunnen we hen nog beter van dienst zijn. We kunnen ze op energie en airco gebied nog meer ondersteunen en beter adviseren. De klant bespaart energie, reduceert CO2-uitstoot en bespaart op kosten. Wij hopen natuurlijk dat we door onze goede en brede dienstverlening onze relaties nog beter van dienst zijn en ze nog meer met ons samen willen werken.’