EW02 Omslag-220

Convector met geluid van ruisend boomblaadje

ventilo nachthal

De nieuwe ventilo-convector van Vasco heeft een geluidwaarde van minder dan 19 dBa. Het is daarmee volgens de Belgische fabrikant de stilste convector op de Nederlandse markt die verwarming en koeling in één toestel verenigt en slechts het geluid van een ruisend boomblaadje maakt.

Bovendien is deze piek slechts van korte duur dankzij automodulering. Als de convector de gewenste temperatuur bijna bereikt, neemt het toerental snel af. De motor draait dus maar kort op volle kracht – een vondst die ook het energieverbruik reduceert. Een ventilo-convector bestaat uit een warmtewisselaar en een ventilator. Door de warmtewisselaar stroomt warm of koud water. Die wordt geleverd door, bijvoorbeeld, een warmtepomp. De ventilator zorgt dat de verwarmde of gekoelde lucht boven de warmtewisselaar zich verspreidt in de ruimte om de ingestelde kamertemperatuur te realiseren. ‘De Vasco Niva ventilo-convector kan met water van 30 à 35°C een ruimte opwarmen tot 21°C of 22°C. Bij koeling kan de ventilo met water van 7 à 10°C de ruimte afkoelen tot 24 of 25°C, wat comfortabel is in een warme zomerperiode.

Plug-and-play

De ventilo-convector is een plug-and-play oplossing. Het gemotoriseerd ventiel en de regeling met bediening is standaard ingebouwd. De nieuwe convector is een goed alternatief woningen met een warmtepomp waar normaal vaak wordt gekozen voor vloerverwarming als afgiftesysteem. Als de warmtepomp met vloerkoeling wordt gecombineerd, is het effect traag en de capaciteit beperkt. Koelen of verwarmen met de ventilo-convector kost slechts enkele tientallen minuten. Bijkomend voordeel: de ventilo-convector kan, in tegenstelling tot de vloerkoeling, ook ontvochtigen.

Zwevend effect

Bij het ontwerpen heeft Vasco gekozen voor een zwevend effect, waardoor het lijkt alsof de radiator los staat van de wand. De binnenkant heeft een subtiele antracietzwarte kleur, terwijl de gebruiker het metalen front in alle kleuren kan schilderen – bijvoorbeeld in de kleur van de wand erachter, waardoor het toestel opgaat in de interieur. Het ontwerp laat zich afstemmen op de persoonlijke kleurwensen van de eindgebruiker. De convector is beschikbaar in drie breedtematen: 75, 95 en 115 centimeter. De hoogte is 61, de diepte 14 centimeter.

Vasco, www.vasco.eu, 32 (0)89 79 04 11