EW05 Omslag 600
3 september 2019

Dag van de warmtepomp op 26 september

dag van de warmtepomp.JPG

De warmtepomp heeft te maken met beeldvorming: ze zouden vooral duur zijn, teveel lawaai maken en stroom slurpen. Tijdens de derde ‘Dag van de warmtepomp’ bij Aeres Tech in Ede op donderdag 26 september, zullen diverse deskundigen de feiten en de fabels van elkaar scheiden.

Tijdens de Dag van de warmtepomp is er veel aandacht voor de wet- en regelgeving omtrent geluidsoverlast van warmtepompen, het terugdringen van energiegebruik in woningen en het rendement van vloerverwarming.
Jan Willem van de Groep (inspirator, conditioner, innovator & entrepreneur) opent om 14.00 uur de middag door de bezoekers mee te nemen in de trends en ontwikkelingen die de komende jaren op ons af komen. De sector verandert van een traditionele bouwpraktijk naar een slimme en hoogtechnologische industrie.

Geluid

In de workshop ‘Geluid van warmtepompen’ gaat Tom de Boer, projectmanager Techniek, Veiligheid & Milieu bij de NVKL in op de nieuwe eisen die vanaf 2020 gaan gelden voor het maximale geluid van warmtepompen met een buitenunit. Daarnaast gaat Boer in op de invloedfactoren op het geluidsniveau veroorzaakt door een buitenunit en mogelijke geluidsbeperkende maatregelen.

Vloerverwarming

In de workshop ‘Spoelen vloerverwarming met warmtebeeld’ legt Kees Oostrum, trainer en consultant bij Opleidingscentrum GOo uit hoe je vloerverwarming met gebruik van warmtebeelden kunt spoelen, behandelt hij veelgemaakte installatiefouten en beargumenteert hij waarom je voor lucht-waterwarmtepompen zou moeten kiezen.

Advies

Trainer Michel Bronkhorst, trainer bij GOo vertelt hoe je met behulp van een overzichtelijke checklist kunt komen tot het juiste advies aan je klant over een warmtepomp. Rimme van der Ree, directeur bij adviesbureau Klimaatexpert.com sluit de middag af met een presentatie waarin hij een helder en duidelijk inzicht geeft in het energieverbruik en CO2-uitstoot van een gemiddelde woning en hoe de warmtepomp zowel het energieverbruik, als de CO2-uitstoot drastisch kan verlagen.

Meer informatie en aanmelden

Vorig jaar trok de Dag van de Warmtepomp in Ede meer dan 200 bezoekers. Gratis aanmelden kan via: www.opleidingscentrum-go.nl/dagvandewarmtepomp