Cover-220x292
3 januari 2018

eSchell elektronisch watermanagement systeem te zien op VSK

Schell SWS - site

Op de VSK, die van 6 tot en met 9 februari 2018 in de Jaarbeurs te Utrecht wordt gehouden, demonstreert Schell het elektronisch gestuurde watermanagementsysteem SWS. Het eSchell-platform maakt de monitoring van sanitaire voorzieningen, optimale hygiëne en waterbesparing in sanitaire ruimtes mogelijk. Met eSchell kunnen belangrijke functies zoals stagnatiespoelingen en thermische desinfectie centraal aangestuurd, bewaakt en gedocumenteerd worden.

Het SWS watermanagementsysteem is een compleet, geautomatiseerd systeem, dat ontwikkeld is voor een hygiënische, probleemloze werking van de drinkwaterinstallaties en een optimale efficiency bij het beheer van sanitaire ruimtes. eSCHELL is gebaseerd op een softwareplatform met een Ethernet en WLAN-interface. Het systeem is individueel programmeerbaar en maakt het online aansturen en bewaken van de wateraanvoer van maximaal 64 wastafels, douches, toiletten en urinoirs per server mogelijk.

Uitbreidbaar

Het eSchell-systeem kan eenvoudig met meerdere servers uitgebreid worden. Het watermanagementsysteem kan via kabel, radiosignalen of een combinatie van beide aangestuurd worden. Daarvoor moet de nieuwe Schell bus-extender kabel en/of de Schell bus-extender radiozender gebruikt worden. Per armatuur moet een bus-extender toegepast worden, die voor een snelle datacommunicatie tussen server en armatuur zorgt. De radioverbinding wordt gelegd via een draadloos mesh-netwerk, waarbij zelfs over lange afstanden een goed bereik gegarandeerd is. Daardoor zijn ook monitoring, programmering en bewaking van sanitaire voorzieningen op afstand mogelijk.

Xeris E-T Thermostaat

Verder toont Schell op de VSK de veelbekroonde, elektronisch bediende Xeris E-T wastafelkraan met geïntegreerde thermostaat en de nieuwe serie MONTUS-bedieningsplaten. De kraan heeft een infraroodsensor en een geïntegreerde thermostaat. Die zorgt voor warm watercomfort vanaf de eerste seconde. De temperatuurbegrenzer voorkomt watertemperaturen boven de 38°C en beschermt zo tegen brandwonden. De automatische beveiliging sluit binnen een seconde de heet watertoevoer af als de toevoer van koud water stopt. Dankzij de geïntegreerde infraroodsensor is een contactloze bediening mogelijk en hij zorgt er eveneens voor, dat alleen de werkelijk benodigde hoeveelheid water en energie gebruikt wordt. Dankzij de elektronische module is de XERIS E-T individueel programmeerbaar, maar de kraan kan ook worden verbonden met waterbeheersystemen zoals eSchell. Om maximale drinkwaterhygiëne te garanderen kunnen hygiënespoelingen en automatische thermische desinfectie in de XERIS E-T geprogrammeerd en met eSchell centraal beheerd worden.