EW05 Omslag 600
7 april 2021

Learning Month voor de HVAC-R sector

lennox.JPG

Lennox dat verwarming-, airconditioning-, luchtbehandeling- en koelapparatuur ontwerpt en produceert, organiseert van 15 april tot 15 mei een zogenaamde learning month met vijf webinars voor HVAC-R professionals.

Een van de belangrijkste doelstellingen van deze informatieve webinars is het bieden van inzicht en begeleiding over nieuwe ontwikkelingen en trends in de sector. Er zal met name aandacht worden besteed aan verschillende wijzigingen in de Europese regelgeving, zoals F-Gas en EcoDesign 2021, zodat klanten de essentiële troeven in handen krijgen om zich voor te bereiden op het hoogseizoen en potentiële rendementen te maximaliseren.

A2L

Het eerste webinar op 15 april behandelt het gebruik van A2L in koeltoepassingen. Koeltechnische installateurs en groothandelaren worden bijgepraat over A2L koudemiddelen, hun samenstelling en hun gebruik conform de huidige regelgeving. Deelnemers zullen tevens meer te weten komen over de berekening van toelaatbare koelvulling/ -belastinggrenzen en de principes van risicoanalyse.

R32

Tijdens het webinar op 22 april zal Lennox middels het vergelijken van koudemiddelen, uitleggen waarom R32 een verstandige keuze is voor rooftop units en hoe een soepele overgang van R410A kan worden gerealiseerd. Installateurs, technici en eindgebruikers zullen meer te weten komen over R32 als een A2L koudemiddel, over de geschiktheid voor verschillende projecten en over de van toepassing zijnde regelgeving.

F-Gas regelgeving

Tijdens het webinar op 28 april wordt aandacht besteed aan de specifieke kenmerken van de overstap op een ander koudemiddel in HVAC toepassingen. Tijdens dit webinar wordt uiteengezet hoe de F-Gas regelgeving de HVAC-industrie beïnvloedt en wordt de opkomst van verschillende lagere GWP koudemiddelen belicht. Installateurs en technici worden hierbij geïnformeerd over de impact van deze trend en hoe ze voor een probleemloze overgang kunnen zorgen.

Energie-efficiëntie

Tijdens het webinar op 4 mei komen de belangrijkste onderwerpen voor optimale energie-efficiëntie aan de orde komen. Zowel eindgebruikers als onderhoudsprofessionals zullen profijt hebben van deelname aan deze presentatie, die zowel focust op het selecteren van de juiste IAQ (indoor air quality) oplossing, als op het tegelijkertijd managen van het energieverbruik, het upgraden van de ventilatortechnologie, cloudgebaseerde monitoring en EcoDesign 2021.

Rooftop of chiller

De Learning Month wordt op 11 mei afgesloten met een webinar over het kiezen tussen een rooftop of een chiller/AHU oplossing. De verschillen tussen de beide oplossingen, gecombineerd met best-practice selectiecriteria, zullen installateurs, engineers en eindgebruikers inzicht geven in de basisprincipes die nodig zijn om tot een optimale beslissing te komen.

Aanmelden

Registratie voor een of meerdere webinars is mogelijk via de website van Lennox. Daar is ook een volledige agenda te vinden met alle webinar thema’s, data, tijdstippen en taalopties.