EW07 Omslag-220
4 januari 2018

Maatwerk verlichting voor Oracle

Trilux - OracleFoto: Michael van Oosten.

Oracle heeft in Amsterdam het nieuwe hoofdkantoor voor de afdeling Cloud Sales Center in gebruik genomen. Het prestigieuze oude pakhuis aan de Nieuwevaart is volledig gestript en gerenoveerd. Het eindresultaat is een mooie mix tussen modern en klassiek. Het oude statige pakhuis is voorzien van veel glas, een moderne inrichting en uitgerust met de nieuwste technieken waaronder maatwerk verlichting van TRILUX.

Met een BREEAM score Very Good scoort het pand niet alleen op uiterlijk vertoon, maar ook op het gebied van duurzaamheid. In opdracht van Terberg Totaal Installaties tekende TRILUX voor het lichtplan en de productie van maatwerk verlichting. Raymond van Dijken, accountmanager bij TRILUX: “Ik ben trots op dit project. Wij zijn door Oracle en Terberg uitgedaagd om proactief mee te denken en flexibel te zijn.”

Flexibiliteit

“De uitdaging zat hem vooral in het maatwerk”, zo stelt Van Dijken. “Klantspecifieke oplossingen komen uit onze Duitse fabriek in Arnsberg. Dat was ook in dit project het geval. Terberg vroeg ons om samen te werken met de leverancier van de klimaatplafonds. Om ons standaard 3900 MRX LED armatuur in dit klimaatplafond te kunnen integreren, hebben wij enkele aanpassingen moeten doen in het ontwerp en in de productie.”

De grootste uitdaging zat in de integratie van een Amerikaans systeem, dat Oracle voor de aansturing van de verlichting wilde gebruiken. Dit systeem werkt op basis van 0-10 V en dimt de verlichting ook op deze wijze. Van Dijken: "Dit is voor de Nederlandse markt een ongebruikelijke techniek, omdat hier over het algemeen met DALI wordt gewerkt. Alle armaturen zijn vanuit onze productie voorbereid op deze Amerikaanse techniek, door in elk afzonderlijk armatuur een speciaal aangeleverde driver te monteren. Vervolgens zijn de armaturen uitgebreid getest. Met succes, want de installatie en ingebruikname verliep hierdoor vlekkeloos voor Terberg.”

Samenwerking

Van Dijken: “In nauwe samenwerking met Terberg hebben wij alle verlichtingsuitdagingen weten te tackelen. Van het opstellen van het lichtplan, tot het uitvoeren van de lichtmetingen ten behoeve van het BREEAM keurmerk. Maar ook de klantspecifieke aanpassingen in het armatuurontwerp en regeltechniek en voor het verlichten van de parkeerplaats aan de voorzijde van het pand, werd teruggevallen op onze expertise.”

Mede dankzij de verlichtingssystemen van TRILUX is het oude Amsterdamse pakhuis nu een echte blikvanger geworden.