EW07 Omslag-220
4 januari 2018

Mobotix MxBell app vereenvoudigt toegangscontrole

MOBOTIX MxBell afbeelding

Mobotix introduceert de app MxBell voor het remote bedienen van IP-video deurstations. De nieuwe app is een aanvulling op MxDisplay en maakt het mogelijk notificaties op mobiele apparatuur te ontvangen als er wordt aangebeld, live via de camera te kijken en indien nodig een deur te openen. MxBell is gratis te downloaden in Apple's App Store en via Google Play.

De MxBell-app stuurt automatisch een bericht naar de smartphone of tablet van de gebruiker, als er iemand aanbelt via een Mobotix IP-video deurstation. Daarna is het mogelijk met de bezoeker te communiceren en de deur op afstand te openen. De berichten verschijnen op het scherm zonder dat men de app hoeft te openen. Verder ondersteunt MxBell het live meekijken via Mobotix-camera's, zoekfuncties, mobiele datacommunicatie en een beveiligde verbinding met de camera via SSL. De app-functionaliteit wordt via updates verder uitgebreid.

Intuïtieve interface

Dankzij een intuïtieve gebruikersinterface is de app eenvoudig te configureren. Daarvoor is een Internet-verbinding nodig en moet de router inkomend dataverkeer en 'port forwarding' toestaan. Verder is het nodig een dynamische DNS-account te creëren voordat een deurstation of andere camera toegankelijk is en mobiele data kan verzenden. MxBell is compatibel met mobiele apparatuur die op iOS 8 of hoger en Android 4.4 of hoger draait (voor de pushberichten) en Mobotix IP-camera's (Mx5) met firmware 4.4.2.73 of nieuwer en Mobotix IP-camera's (Mx6) met firmware 5.0.x.x. of nieuwer.

 

Meer informatie: www.mobotix.com