EW-cover-jan-2019
24 januari 2018

Profiteer van ‘Campagne Energie besparen doe je nu’

energie-besparen600Campagnebeeld uit de folder 'Ontdek wat energiezuinig en duurzaam huis jou oplevert'(Rijksoverheid)

Het kabinet zet in op de bouw van energiezuinige woningen en het aardgasvrij maken van jaarlijks 30.000 tot 50.000 bestaande woningen, om zo de uitstoot van CO2 omlaag te brengen. Om energiebesparende maatregelen aan het huis en om de beschikbare subsidie voor woningisolatie en duurzame systemen voor warm water en verwarming te promoten, is op 22 januari de campagne Energie besparen doe je nu gestart.

Deze campagne van de ministeries van BZK en EZK richt zich op particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren. Via reclamespots op televisie, berichten in magazines, online kanalen en op social media wordt de boodschap onder de aandacht gebracht bij de consument. Belangrijkste informatiebron van de campagne is de website Energiebesparendoejenu.nl.

Lift mee op de campagne!

Biedt u producten/diensten aan op het gebied van energiebesparing voor woningen? Lift dan mee op deze campagne! De Rijksoverheid stelt daarvoor in een toolkit materialen beschikbaar, waaronder banners, flyers en posters. Deze middelen kunnen worden gebruikt door organisaties die op professionele wijze willen communiceren met particuliere woningbezitters over energiebesparende maatregelen aan het huis en over de beschikbare subsidies en leningen die in dit kader beschikbaar zijn. En dus ook door installateurs.

Zorg dat je wordt vermeld op de campagnesite

Een aantal fabrikanten, zoals Daikin, Itho Daalderop, Nibe, Remeha, Techneco en Vaillant hebben zich nadrukkelijk aan de campagne verbonden als betrouwbare leverancier. Uneto-VNI heeft ervoor gezorgd dat naast fabrikanten, ook individuele installateurs gevonden kunnen worden via de campagnesite. Installateurs moeten voor wat betreft warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen wel de betreffende erkenning/certificering bij KvINL hebben behaald. Via die erkenning is het bedrijf automatisch opgenomen in QBISnl en kan zo via de campagnewebsite worden gevonden. Voor biomassa- en palletketels moeten bedrijven zijn aangesloten bij de betreffende regeling van de brancheorganisaties NBKL, NBPI, of bij de NHK aangesloten zijn.