EW-cover-jan-2019

VSK Awards 2018 uitgereikt

VSK-awards-2018-2

Nathan Systems heeft met de LWDV lucht-waterwarmtepomp de Publieksprijs van de VSK Awards 2018 in de wacht gesleept. Juryvoorzitter Dennis van der Geest maakte de winnaar van de publieksprijs bekend aan het eind van de eerste dag van de vakbeurs VSK. Naast de publieksprijs maakte hij per categorie de door de jury uitgekozen winnaars bekend.

Digitaal en Slim
In de categorie 'Digitaal en Slim' viel Itho Daalderop met het Spider regel-/monitoringsplatform in de prijzen. Volgens de jury is de winnaar 'the next step' in slim inregelen. De Spider is zeer compleet: hij regelt en monitort niet alleen het totale binnenklimaat in de woning, maar geeft ook inzicht in energieverbruik en -opwekking', aldus het juryrapport.

Gezond & Comfort
Winnaar in de categorie 'Gezond & Comfort' is Ambrava met de Wind-Free cassettes. Volgens de jury verhoogt deze inzending het binnencomfort, Door de goede verdeling van ingeblazen lucht wordt een van de meest voorkomende comfortklachten opgelost. En volgens de jury zijn gezondheid en comfort belangrijke voorwaarden om de energietransitie te laten slagen.

Energie(r)evolutie & Transitie
De Wattz-In van de Zehnder Group Nederland gaat er vandoor met de eerste prijs in de categorie Energie(r)evolutie & Transitie. De Wattz-Inn integreert alle verschillende onderdelen voor een energiezuinige woning in één compacte behuizing. De Wattz-Inn is volgens de jury een mooi voorbeeld van bouwkolomoverstijgend denken en doen.

Installateurszaken
De Advanced collectie van Mascot krijgt van de jury de VSK Award 2018 in de categorie Installateurszaken. Comfort staat in deze collectie centraal. Volgens de jury zit de kleding ook aan het einde van de dag nog prettig. Het moet een feest zijn om hierin te werken. De jury vindt het belangrijk om het welzijn en welbevinden van de monteur hiermee in de spotlight te zetten.

De vakbeurs VSK is tot en met aanstaande vrijdag te bezoeken in de Jaarbeurs in Utrecht.