Omslag_EW04 200
6 maart 2020

Werkt u 18 maart 2020 ook Bewust Veilig?

Bewust-veilig-600

Woensdag 18 maart 2020 is de vierde editie van ‘Bewust Veilig’. Tijdens de vorige editie werd op meer dan 4.000 verschillende werklocaties van 250 bouw- vastgoedonderhouds- infra- en installatiebedrijven stilgestaan bij de veiligheid op de werkvloer. Doet u dit jaar (ook) mee?

Bewust Veilig is een initiatief van Techniek Nederland, Bouwend Nederland, Aannemersfederatie Bouw en Infra, CUMELA Nederland en OnderhoudNL. Deze organisaties vragen hun leden op elke derde dinsdag van maart stil te staan bij de veiligheid op de werkvloer.

Waarom?

De motivatie voor uw bedrijf zou moeten zijn dat niet alleen iedereen aan het eind van de werkdag weer gezond en veilig naar huis moet kunnen, maar ook dat iedereen aan het eind van zijn loopbaan gezond en fit met pensioen kan gaan. Om dat doel te bereiken is het belangrijk dat uw bedrijf ongelukken en arbeidsongeschiktheid voorkomt door faciliteiten te bieden zodat mensen duurzaam inzetbaar zijn en blijven. Dat is een gezamenlijk belang van werkgevers én uw werknemers.

Topprioriteit

Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland noemde veiligheid bij eerdere edities topprioriteit. ‘Elk ongeluk is er een teveel is. Met preventieve maatregelen en optimale communicatie over de veiligheidsrisico’s kunnen we grote stappen maken. Tijdsdruk mag nooit een excuus zijn om te beknibbelen op veilig werken.’

Aanmelden voor Bewust Veilig dag

Meld u kosteloos aan via deze website . Dan wordt u op de hoogte gehouden van de activiteiten rondom de Bewust Veilig-dag. Als u wilt weten hoe uw bedrijf deze dag kan invullen, kijk dan voor inspiratie op de website bewustveilig.com of bestel campagnehulpmiddelen zoals posters, bekertjes, flyers, etc. om uw deelname bekend te maken aan de buitenwereld.

Gratis toolboxmeting

Doet u mee aan de Bewust Veilig dag, geef die dag dan extra inhoud met een toolboxmeeting; een kort werkoverleg waardoor de veiligheid op de werkplek wordt bevorderd. Bent u lid van Techniek Nederland, meld u dan nu aan en maak kans op één van de 12 toolboxmeetings onder gratis begeleiding van een ervaren arbo-adviseur.