EW04 Omslag 600
September 2021

Column Doekle Terpstra: De bescheidenheid voorbij

13 01

Bescheiden zijn is een mooie eigenschap. Maar ­­er zit ook een nadeel aan, zeker in een zakelijke omgeving. Als je veel op de achtergrond opereert en je werk te weinig in de schijnwerpers zet, bestaat het risico dat je over het hoofd wordt gezien.

De technieksector is onmisbaar in onze maatschappij. De branche is innovatief, veelzijdig en weet van aanpakken. In onze bedrijven werken toegewijde vakmensen. Toch realiseren veel ­Nederlanders zich niet hoe uniek de prestaties zijn die u als installateur iedere dag levert. Dat gaat veranderen met De Makers van Morgen. ­
Dit nieuwe onlineplatform zet uw sector, uw onderneming en uw werk in de etalage. Onze leden zijn de drijvende kracht achter veel opvallende projecten. Dat kan een energieneutrale tunnel zijn of een hightech-installatie in een ziekenhuis. Maar veel vaker gaat het om projecten die niet zo in het oog springen. Toch zijn ook die werkzaamheden cruciaal voor onze samenleving. Waar zouden we zijn zonder verwarming, koeling, elektriciteit en water? Ook daarover valt veel te vertellen.

De afgelopen jaren hebben we op techniekachternederland.nl talloze projecten laten zien. Met veel succes. Nu gaan we een stap verder. Op De Makers van Morgen komen u en uw collega’s zelf aan het woord. Met verhalen over bijzondere initiatieven en slimme oplossingen. Hoe voelt het om elke dag een concrete bijdrage te leveren aan de maatschappij van morgen? Dát gaan we vertellen op het nieuwe onlineplatform.
Met De Makers van Morgen laten we zien wat we kunnen. Aan onze ketenpartners, maar ook aan de overheid en de politiek. Aan uw collega’s en medewerkers, maar ook aan potentiële werknemers. De Makers van Morgen gaat onze branche helpen om méér mensen aan te spreken; jongens en meisjes, mannen en vrouwen. Technici van nu én technici van de toekomst. Zo brengen we mensen in beweging, in de richting van een technische opleiding en loopbaan.

Zonder u en uw medewerkers, de makers van morgen, loopt Nederland vast. Daarom is het hoog tijd om de verhalen uit de sector zelf te vertellen. U vindt het nieuwe internetplatform op het vertrouwde adres: techniekachternederland.nl.

Doekle Terpstra
voorzitter Techniek Nederland, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche
d.terpstra@technieknederland.nl
@doekle_terpstra