EW11 cover 600
27 mei 2019

17 juni TVVL Nationaal Congres Sanitaire Technieken

Nieuws

De voorschriften en richtlijnen voor het ontwerpen en aanleggen van de gebouwriolering zijn gewijzigd. Op het TVVL Nationaal Congres Sanitaire Technieken op 17 juni 2019 worden de belangrijkste wijzigingen toegelicht.

Tijdens het congres overhandigt Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland, mede namens NEN en ISSO, de geactualiseerde voorschriften Gebouwriolering aan Tweede Kamerlid Jessica van Eijs. Sinds 2017 zit Van Eijs in de Tweede Kamer (D66) en heeft daar de portefeuille van o.a. wonen, milieu, ruimtelijke ordening en innovatie.

Klimaatadaptief bouwen

Nick Post, lid van de NEN/ISSO-commissie Gebouwriolering, geeft een toelichting op de geactualiseerde norm NEN 3215. Ook behandelt hij de aangepaste richtlijnen in de recent verschenen NTR 3216 voor de riolering van bouwwerken en het ISSO Kleintje Riolering.

Eric van der Blom, vakspecialist van Techniek Nederland en voorzitter van de NEN/ISSO-commissie Gebouwriolering, bespreekt of we door de klimaatverandering anders moeten gaan denken over hemelwaterafvoeren.

Meer informatie over het programma van het TVVL Nationaal Congres Sanitaire Technieken vindt u op de website van TVVL.