EW04 Omslag 600
28 januari 2020

CITO-examen verplicht voor legionella preventie-adviseur

legionella

Het beheersplan voor legionellapreventie is vernieuwd en stelt ook een Cito-examen verplicht. Hoe bereid je je voor op zo’n examen? Monique Bastmeijer, voorzitter van de examencommissie,  legt het uit op 4 februari (14.35 – 15.15 uur) tijdens de VSK in het Techniek Nederland Theater (Hal 9).

Eigenaren van een collectieve leidingwaterinstallatie hebben de zorgplicht voor betrouwbaar leidingwater. Voor eigenaren van prioritaire instellingen geldt onder andere dat er een risicoanalyse en een beheersplan moet worden opgesteld door een volgens de BRL 6010 gecertificeerd bedrijf.

Beheersplan vernieuwd

Recent is het beheersplan vernieuwd. Daarin wordt gesteld dat de uitvoerder van het plan verplicht is een Cito-examen Legionellapreventie adviseur af te leggen. Cito verzorgt dit landelijk examen in opdracht van Isso. Het examen bestaat uit twee delen: een schriftelijke toets die bestaat uit veertig meerkeuzevragen en een praktijkcase met plattegronden en foto’s. Op basis hiervan werkt de examinant delen van een risicoanalyse en beheersplan uit en beantwoordt hij/zij vragen met betrekking tot deze casus.

Voorbereiding op examen

Tijdens de VSK legt Monique Bastmeijer, voorzitter van de examencommissie uit hoe eigenaren, beheerders en installateurs van collectieve leidingwaterinstallaties of industriële watersystemen zich kunnen voorbereiden op zo’n examen? Dat zal gebeuren in het Techniek Nederland Theater in hal 9 op dinsdag 4 februari van 14.35 – 15.15 uur.