EW06 Omslag 600
19 januari 2023

6 interessante lezingen voor installateurs op Bouwbeurs

Jaarbeurs Utrecht (6-10 februari)

Cirkel-Theater

De Bouwbeurs heeft ook een interessant lezingenprogramma. Voor installateurs lichten we er een aantal uit die zij zeker moeten bezoeken. In het Tech Forum Theater direct bij de entree van hal 9 zijn lezingen van Zehnder, Itho Daalderop, Inventum. In het Cirkel Theater geeft Stichting Zonne-energie Recycling Nederland een presentatie over recycling van zonnepanelen.

Zehnder

"Duurzaam renoveren"

Voor de bouw- en installatiesector liggen er ambitieuze doelstellingen vanuit het Klimaatakkoord. Ver-van-je-bed-show? Integendeel! Energiebesparing lijkt belangrijker dan ooit, maar het akkoord gaat om meer dan alleen CO2-reductie. Gasloos wonen is de standaard en de thema’s duurzaamheid en leefbaarheid hebben de toekomst. Nieuwe concepten vliegen je om de oren. Er zijn volop kansen, maar waar moet je beginnen? Zehnder helpt je op weg!

Tijd: Maandag 6 februari 13.15 uur

----------

Inventum

"De binnenwarmtepomp"

Met één toestel zonder buitenunit verwarm en ventileer je je huis. Ideaal voor als je geen buitenunit kwijt kan of wil. In een half uurtje praten Richard Vermeeren en Leon de Groot van Inventum Technologies je bij over de binnenwarmtepomp.

Tijd: Maandag 6 februari 11.00 uur

----------

Itho Daalderop

"Hybride is goed, gasloos is beter"

Stephan Stoffer praat u bij.

Tijd: Maandag 6 februari 14.15 uur

----------

Zehnder

"Revolutionaire binnenklimaatoplossingen voor de gestapelde bouw"

De markt staat te springen om duurzame, energie-efficiënte woningen en vanwege de woningnood worden er steeds meer kleine appartementen gebouwd. De uitdaging is een hightech binnenklimaatsysteem te vinden met een hoge BENG-score, een lage onderhoudsfrequentie én dat ultracompact is vormgegeven zodat zoveel mogelijk gebruiksoppervlakte per appartement overblijft. Tijdens de lunchsessie neemt Ellen Feddes je mee in de wereld van de ComfoVar Aero en ComfoAir Flex: high-tech ventilatie technologie, ultracompact vormgegeven.

Tijd: Maandag 6 februari 12.45 uur

Lezingen in Cirkel Theater en Nieuwscafé

Zonne-energie Recycling Nederland (ZRN)

"Recycling zonnepanelen"

In het Cirkel theater neemt Jan-Willem Jehee bezoekers mee in het proces van inzamelen & recyclen van zonnepanelen. Waar kan je zonnepanelen inleveren als ze aan het einde van hun levensduur zijn? En wat gebeurt er dan mee? Jehee is expert op het gebied van zonnepanelen recyclen en werkt voor Stichting Zonne-energie Recycling Nederland (ZRN). Hij neemt je mee in het proces van inzamelen & recyclen van zonnepanelen, vertelt over de voorbereidingen die worden getroffen om de panelen die nu op het dak gelegd worden in de toekomst te kunnen recyclen en blikt vooruit naar 2050.

Tijd: Maandag 6 februari van 15.30 – 16.00 uur (Cirkel Theater)

--------------------

Buva

"Totaaloplossing voor zomernachtventilatie"

Een kant-en-klaar systeem voor zomernachtventilatie dat zowel handmatig als automatisch kan worden bediend. Dat miste Dick van Ginkel, technisch innovatiemanager bij TBI WOONlab, in het repertoire dat bouwers kunnen inzetten om oververhitting bij nieuwbouwwoningen te voorkomen. Met BUVA en FAKRO sloeg hij de handen ineen om zo’n totaaloplossing samen te stellen.

Tijd: Maandag 6 februari 13.00 uur