Omslag_EW05 600
27 januari 2022

Bewust Veilig-dag op 30 maart 2022

Brancheorganisaties blijven hameren op bewust veilig werken

Bewust-Veilig-Doekle-Terpstra

Op woensdag 30 maart 2022 organiseren de brancheorganisaties Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland alweer de zesde Bewust Veilig-dag. Bedrijven in de bouw, techniek en onderhoud brengen op die dag bewust veilig werken extra onder de aandacht met diverse activiteiten.

Veilig en gezond werken is het hele jaar door een vast onderwerp voor bedrijven in de bouw, techniek en onderhoud (BTO). Dat is niet voor niets, zeggen de vier brancheorganisaties, want nog steeds vinden er in onze sectoren te veel ongevallen plaats die voorkomen hadden kunnen worden. ‘Het hele jaar door werken we met onze collega’s aan producten, diensten en trainingen die veilig en gezond werken onder de aandacht brengen. Op de Bewust Veilig-dag hameren we daar extra op. Want niemand moet gevaar hoeven lopen tijdens zijn of haar werk’, zo schrijven de organisaties in een gezamenlijk statement.

Diverse initiatieven voor meer veiligheid

Elk jaar zijn er binnen bedrijven diverse initiatieven op en rond de dag zelf om medewerkers op een ludieke en unieke manier bewust te maken van het belang van veilig en gezond werken. Van pubquiz tot veiligheids-selfie, van gratis trainingen tot roadshows en van workshops tot toolboxmeetings; alles wordt uit de kast gehaald. Vanuit de Bewust Veilig-dag organisatie is vorig jaar een online veiligheid escaperoom aangeboden, waar honderden medewerkers aan hebben meegedaan.

Bewust Veilig-krant

Dit jaar komt er opnieuw een editie van de  Bewust Veilig-krant. De krant zit wederom boordevol weetjes en quizjes rondom verschillende aspecten van veiligheid en is in aanloop naar 30 maart 2022 in meerdere talen te downloaden op www.bewustveilig.com. De krant is eenvoudig te printen voor op de projectlocatie of het kantoor.

Game je Bewust Veilig

De Bewust Veilig-dag wordt bovendien ondersteund met een set online games; serieuze spellen waar je kennis, ervaring, inzicht en behendigheid voor moet inzetten. Spelers kunnen hun persoonlijkheid en de effecten daarvan op veilig werken ontdekken, maar er is ook een video-quiz, een inschattings- en een behendigheidsspel. Meedoen kan via www.bewustveilig.com en via een QR-code in de Bewust Veilig-krant.

Aanmeldingen stromen binnen

Hoe meer bedrijven uit de verschillende branches meedoen, hoe beter. Zo wordt veiligheid een topprioriteit in de gehele keten, met als doel dat iedereen aan het einde van de dag weer gezond naar huis kan. De aanmeldingen stromen inmiddels binnen, maar aanmelden kan nog steeds. Dat kan via www.bewustveilig.com.