EW06 Omslag 600
12 januari 2022

Claudia Reiner wordt Erelid van Techniek Nederland

Claudia Reiner wordt Erelid van Techniek Nederland

Eind vorig jaar nam Claudia Reiner afscheid als vicevoorzitter van Techniek Nederland. Vandaag (woensdag 12 januari) reisden voorzitter Doekle Terpstra en algemeen directeur Erik van Engelen Reiner af naar Sittard om haar te verrassen met het Erelidmaatschap van de vereniging.

Volgens de voorzitter is de benoeming volledig verdiend: ‘Claudia heeft met veel inzet en betrokkenheid Techniek Nederland én de sector een enorme impuls gegeven.’ Algemeen directeur Erik van Engelen benadrukt dat Claudia Reiner een grote rol heeft gespeeld bij de vernieuwing en professionalisering van de vereniging. ‘Techniek Nederland is een stevige, zelfbewuste vereniging geworden. In dat proces was Claudia een onmisbare bestuurder.’

Pal voor mkb’ers

Voorzitter Doekle Terpstra: ‘Claudia stond pal voor de belangen van onze mkb-leden. Ze vertegenwoordigde Techniek Nederland bij belangrijke stakeholders en ze wist de vereniging in de media stevig te positioneren. Techniek Nederland behoort tot de grootste en belangrijkste brancheorganisaties van het land. Dat is mede te danken aan Claudia.’

Limburg

Voor de vereniging die toen nog UNETO-VNI heette, werd Claudia Reiner in 2003 voorzitter van de afdeling Limburg-Zuid. Daarnaast werd ze voorzitter van het Regionaal Platform Afdelingen Zuid. In 2013 trad ze aan als landelijk voorzitter van de Groep Kleine Bedrijven. In het bestuur van UNETO-VNI en vervolgens Techniek Nederland nam ze plaats als vicevoorzitter. Ze was ook bestuurslid van MKB-Nederland.

Voorzitter van de SBB

Sinds 1 januari van dit jaar is Claudia Reiner voorzitter van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Daarnaast blijft ze actief betrokken bij Techniek Nederland. In diverse commissies zal ze ook in de toekomst een bijdrage leveren aan het werk van de vereniging.