EW07 omslag 600
1 juli 2021

Duco en Daikin bundelen krachten in Europa

DucoDaikin-samenwerking web

Door de coronapandemie zijn mensen zich meer en meer van bewust dat de luchtkwaliteit in woningen een grote impact heeft op onze gezondheid. De toenemende vraag in de markt naar totaaloplossingen voor woningen was voor Duco en Daikin aanleiding nauw te gaan samenwerken. Daikin gaat vanaf heden de ventilatie-oplossingen van Duco aanbieden aan haar klanten in Europa.

Anthony Dimou van Daikin wil door de samenwerking met Duco haar marktaandeel in de woningventilatie verder uitbouwen. De General Manager Sales verwacht dat de ventilatiesector de komende jaren sterk zal groeien. Directe aanleiding daarvoor is de COVID-19-pandemie die mensen meer bewust heeft gemaakt van de noodzaak van goede ventilatie voor een gezond binnenmilieu. Bij het bouwen of renoveren van hun woning is ventilatie volgens hem even belangrijk geworden als andere systemen zoals verwarming en koeling.

Energiezuinig ecosysteem

Dimou: ‘Het is voor Daikin belangrijk om klanten een volledige oplossing te kunnen bieden. Door onze warmtepompen te combineren met Duco ventilatie-oplossingen die gebruik maken van warmteterugwinning, kunnen onze eindklanten nu genieten van een energiezuinig ecosysteem voor optimale verwarming en ventilatie’.

Gedroomde partner

Ook Luc Renson van Duco spreekt van een mooi partnership. ‘Als multinational die actief is over heel Europa is Daikin Europe voor ons een gedroomde partner om onze vraaggestuurde ventilatiesystemen op grotere schaal op de markt te brengen en daarbij onze Europese ambities kracht bij te zetten’, aldus de CEO van de Belgische ventilatiespecialist.

Over Duco en Daikin

Duco is een belangrijke Europese speler op het gebied van natuurlijke ventilatie, mechanische ventilatie en zonweringsystemen, die garant staan voor een gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat. Daikin Europe is een belangrijke Europese producent van airconditioners, warmtepompen en koelingsapparatuur.