EW04 Omslag 600
13 september 2021

Endenburg elektrotechniek adopteert goede doelen

€ 1.500 per doel

Foto Stichting Jarige Job-webEen van de Endenburg teams pakte bij ‘Stichting Jarige Job’ bijna tweehonderd verjaardagsboxen in.

Jaarlijks maken alle medewerkers van Endenburg zich sterk voor hun leefomgeving. Elk team mag dan een cheque ter waarde van € 1.500 schenken aan een door hen geselecteerd goed doel.

Betrokkenheid is een belangrijke kernwaarde van de elektrotechnisch dienstverlener uit Rotterdam. En die gaat verder dan het adopteren van goede doelen. De medewerkers van het bedrijf steken ook de handen uit de mouwen. Zo reikte het Team Calculatie en Engineering eind augustus een cheque uit aan het Rotterdamse Plaswijckpark en verrichtte hand- en spandiensten.

Blijdorp

In totaal gingen negen Endenburg-teams aan de slag bij diverse goede doelen. Zo verrasten vier Endenburg-teams Diergaarde Blijdorp. Na een moeilijk jaar voor de dierentuin vanwege de coronamaatregelen, steekt het bedrijf Blijdorp graag een hart onder de riem. De dierenverzorger was dolblij met de vrijgevigheid voor de dieren.

Ieder kind een verjaardag

Team Beheer pakte bij ‘Stichting Jarige Job’ bijna tweehonderd verjaardagsboxen in. Zo helpt Endenburg kinderen die anders hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is.
De teams Security Solutions, Maintenance, Paneelbouw en Assemblage en Projects Industrie overhandigden de symbolische cheques. De Stichting Ambulance Wens ontving een cheque van het team Energy Solutions. Zo kan de stichting de laatste wens voor terminale patiënten in vervulling doen gaan, met vrijwilligers en een ambulance.

Ouder worden doen we samen!

Het team Projects Utiliteit koos het Nationaal Ouderen Fonds als goed doel. Het fonds zet zich in voor het welzijn van ouderen in Nederland. Het is belangrijk dat iedereen de kans krijgt om op een actieve manier ouder te worden. Onder het motto: ouder worden doen we samen. 
Team Staf verraste de Stichting ‘Niet graag een lege maag’ met een cheque. Deze stichting zorgt voor een boterham voor alle kinderen op school die geen lunch meekrijgen.

Goed voorbeeld doet goed volgen

Endenburg elektrotechniek hoopt dat goed voorbeeld goed doet volgen. Vooral tijdens deze pandemie waren de donaties meer dan welkom, want veel goede doelen verkeren in financiële problemen. Uit een intern onderzoek van brancheorganisatie Goede Doelen Nederland blijkt dat 80 procent van de goede doelen de inkomsten ziet teruglopen door de coronacrisis.