EW04 Omslag 600
18 november 2021

Geef aankomende monteurs een kans

Omscholingsproject in Gelderland

omscholingsproject-web

Wij Techniek, Installatieschool Didam en Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland starten een omscholingsproject waarin werkzoekenden middels een gratis opleiding basisvaardigheden ‘Loodgieter’ of ‘Elektromonteur’ worden klaargestoomd om het tekort aan technisch personeel in de sector op lossen.

Mensen hebben vaak geen beeld bij een baan in de installatie- en/of elektrotechniek. Met dit project maken potentiële werknemers nader kennis met de branche. Ze zien wat het werk inhoudt en wat er zo leuk aan is. Daarnaast wordt duidelijk waarom het werk goed bij hen past en welke functies en opleidingsmogelijkheden er zijn.

Opleidingsplan

Het opleidingsplan dat de initiatiefnemers aanbieden is goedgekeurd door diverse gemeenten, UWV, VNO-NCW, Wij Techniek, IW Achterhoek en Rivierenland en het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland. Deze maand is gestart met de werving van werkzoekenden. Die krijgen na een assessment – met behoud van uitkering - een volledig betaalde opleiding elektromonteur of loodgieter van 21 dagen. Aansluitend gaan zij stagelopen bij een installatiebedrijf. Bij goed functioneren krijgen ze daarna een vaste baan aangeboden.

Geïnteresseerd?

De initiatiefnemers zijn op zoek naar werkgevers die deze aankomende monteurs een kans willen geven op een duurzame arbeidsplek. Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen over dit project? Neem dan contact op met het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland, Roland Baauw 06 – 11857245