EW04 Omslag 600
13 april 2023

Harry Dekker nieuwe directeur STEK

19 april: Seminar ‘Koudemiddelen van vandaag én morgen!’

harry dekker-klein

Stichting Emissiepreventie Koudetechniek (STEK) heeft Harry Dekker per 1 april benoemd tot directeur. STEK heeft de ambitie de koude-, klimaat- en warmtepompsector verder te helpen ontwikkelen met zowel bedrijfs- als persoonscertificering. Harry Dekker kan daaraan volgens de stichting met zijn kennis en ervaring een waardevolle bijdrage leveren.

Harry Dekker volgt Wim den Boer op die sinds 2015 directeur was. Onder zijn directeurschap is het STEK schema onder accreditatie gebracht en is het aantal examens flink gegroeid, zowel in verscheidenheid als in aantallen. Zijn opvolger Harry Dekker is een bekend gezicht in de koel- en klimaatsector. Met bijna 40 jaar ervaring, aan zowel de technische als commerciële kant. Hij begon zijn loopbaan in de installatietechniek en heeft vervolgens internationale ervaring opgedaan in het Midden-Oosten. Daarna richtte hij zich op koel- en klimaattechniek in met name de retail, om vervolgens over te stappen op klimaattechniek voor datacentra.

Op weg naar natuurlijke koudemiddelen

De laatste 5 jaar werkte Dekker als EPBDIII-B inspecteur, EML, EED afhandeling en adviseur koude-en klimaattechniek in retail en utiliteit. Hij is enthousiast over zijn nieuwe rol bij STEK. ‘De energietransitie is in volle gang. Nu er in de EU een aangescherpt voorstel ligt voor de herziening van de F-gassenverordening zal er de komende jaren veel gaan veranderen. De laag GWP F-gassen en zeker ook natuurlijke koudemiddelen zullen steeds belangrijker worden.’

Energiezuinig ontwerp

Veel aandacht zal volgens Dekker ook uit moeten gaan naar een duurzaam (energiezuinig) ontwerp en het hergebruik van materialen. ‘Deze transitie vraagt van installateurs een andere aanpak, een andere kijk op koudetechniek en bedrijfsvoering. Ik wil me als directeur van STEK graag inzetten om dit proces soepel te laten verlopen.’

seminar-stek-plaatje

19 april: Seminar ‘Koudemiddelen van vandaag én morgen!’

Op woensdagochtend 19 april organiseert STEK van 08.00- 10.00 uur vanuit de studio van AeresTech in Ede een speciaal seminar rondom de toekomst van koudemiddelen onder de titel ‘Koudemiddelen van vandaag én morgen!’ Tijdens het seminar wordt dieper ingegaan op klimaatvriendelijke koudemiddelen. Installateurs kunnen zich daar laten informeren en voorbereiden op deze koudemiddelen, waarmee ze hun klanten kunnen voorzien van duurzame oplossingen. Het seminar is zowel fysiek als online te volgen.

Kijk hier voor het volledige programma en aanmelden