EW07 omslag 600
2 september 2021

In 30 procent van drinkwatermonsters zitten legionellabacteriën

Vakbeurs Installatie Hardenberg

legionellaplein

Bijna dertig procent van de drinkwatermonsters bleek in 2020 legionellabacteriën te bevatten. Dat is een stijging van 11 procent ten opzichte van 2019. Dit blijkt uit onderzoek van ENVAQUA Expertgroep Legionella. Daarom besteedt Installatie Vakbeurs op 14, 15 en 16 september uitgebreid aandacht aan legionellabestrijding.

Eline Kuijsters van Installatie Vakbeurs noemt de aandacht voor legionella 'logisch'. 'De installateur speelt een belangrijke rol in het voorkomen van dit soort gevaarlijke situaties bij drinkwaterinstallaties in bijvoorbeeld kantoren, scholen en overheidsgebouwen. We werken samen met leden van ENVAQUA, de branchevereniging van ambitieuze water- en milieutechnologiebedrijven, om een stuk bewustwording en tips & tricks mee te geven.”

Legionellaplein

Installatie Vakbeurs wordt op 14, 15 en 16 september gehouden in Hardenberg, met speciale aandacht voor Legionellabestrijding. Op het Legionellaplein worden dagelijks kennissessies en demonstraties gehouden. Zo zal Rogier Sterk ingaan op  de miscommunicatie tussen legionella adviseur en installateur. Voorzitter Esther Huygen van stichting Veteranenziekte op haar beurt kaart de risico’s van een legionellabesmetting aan en onderstreept  de noodzaak van preventie.

Hennep in drinkwaterinstallaties

Andere onderwerpen die worden besproken zijn: Het gebruik van Hennep in drinkwaterinstallaties, 5 grootste problemen in vastgoed, Efficiënt en veilig drinkwaterbeheer, Herziening van de BRL14010-1 en nieuwe mogelijkheden voor UV-C techniek en Ultrafiltratie in drinkwaterinstallaties.

Rectificatie: In het oorspronkelijke bericht stond abusievelijk dat de stijging van het aantal met de legionellabacterie besmette drinkwatermonsters in 2020 leidde tot zo’n 400 gevallen van de veteranenziekte. Dit directe verband is er niet. Het aantal van 400 slaat op alle gevallen van alle besmettingsbronnen bij elkaar.

(dit artikel is voor het laatst geüpdated op 7 september om 09.59 uur)

Installatie Vakbeurs Hardenberg

Installatie Vakbeurs presenteert van 14 tot en met 16 september in Evenementenhal Hardenberg oplossingen en de nieuwste producten voor de gehele w-installatiebranche. Het event richt zich expliciet op installateurs in Noordoost Nederland. Thema dit jaar is De Reünie. Deze editie is er bijzondere aandacht voor legionellabestrijding en ventilatie.

Bestel nu je ticket via de website van de installatievakbeurs met code 199