Omslag_EW05 600
5 september 2022

Installatie Vakbeurs Hardenberg ziet de toekomst door een groene bril

13, 14 en 15 september

groene bril.JPG

Op 13, 14 en 15 september organiseert Easy Fairs de Installatievakbeurs Hardenberg. De Groene Hal wordt één van de grote trekkers van de vakbeurs. Met daarin onder andere een groene route, een innovatietuin en aandacht voor duurzaam en veilig drinkwatergebruik.

De beursorganisatie ziet op de aankomende Installatie Vakbeurs in Hardenberg de toekomst door een groene bril. Onder de vlag van dit centrale thema geeft de organisatie nadrukkelijk de ruimte aan de grote thema’s van dit moment: Energietransitie, Besparingstechnieken, Circulariteit en Gezond binnenklimaat.

Installatiesector is de groene spil

Irma de Hoon van Easyfairs ziet de installatiesector als de groene spil van grote ontwikkelingen die ons te wachten staan. ‘We staan voor essentiële uitdagingen op het gebied van CO2-reductie. Er zijn weinig sectoren die zo hard innoveren als de installatiesector. Een sector ook die deze innovaties snel naar de eindgebruiker brengt. Het presenteren van direct toepasbare innovaties staat dan ook drie dagen centraal in de evenementenhal in Hardenberg. Tegelijk laten we zien welke kant het de komende vijf jaar opgaat’, aldus De Hoorn.

De Groene Hal

In de speciaal ingerichte “Groene Hal” laten 40 exposanten zien wat ‘groen’ installeren precies betekent. ‘Wat wordt het een warmtepomp of een hybride warmtepomp? Voor heel veel eindgebruikers is dat een relatief eenvoudige vraag waarop installateurs toch nog niet altijd een eenvoudig antwoord hebben’, zegt Eline Kuijsters, event manager van de beurs Hardenberg. ‘De installateur die de Groene Hal heeft bezocht kan het later haarfijn aan zijn klant uitleggen’, belooft zij nu al.

Groene Route

Daarnaast presenteert Installatie vakbeurs de Groene Route. Deze verbindt exposanten met een duurzame innovatie. Eén keer per dag voert een rondleiding bezoekers langs de belangrijkste groene innovaties. In een korte presentatie geven de deelnemende exposanten uitleg over de toepasbaarheid van hun innovaties.

Praktijksessies

De beursorganisatie geeft exposanten wat uitgebreider de kans hun duurzame innovaties te demonstreren in zogenoemde praktijksessies. Eline Kuijsters: ‘Voor elk subthema selecteren we daarvoor de mooiste innovaties van onze deelnemers. We zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe aanpak veel exposanten, maar ook veel bezoekers zal aantrekken, omdat ze heel gericht kunnen kennisnemen van de meest tot de verbeelding sprekende groene innovaties van dit moment.’

Innovatietuin

Nieuw op de vakbeurs Hardenberg is de Innovatietuin. Het is de snelste en meest efficiënte manier voor bezoekers om kennis te maken met duurzame producten en materialen waarmee ze in de nabije toekomst gaan werken. De Innovatietuin is een verzameling van producten waar uitleg en achtergrondinformatie bij wordt gegeven.

Sanitair Plein

Andere trekkers in Hardenberg zijn het Sanitair Plein met bijzondere aandacht voor waterbesparing en het Waterbehandelingsplein, waar het draait om de kwaliteit van het water. Ook wordt gekeken naar de route die het water aflegt tussen het drinkwaterbedrijf en de kraan in de keuken. Hoe om te gaan met factoren die de drinkwaterkwaliteit negatief beïnvloeden? En samen met de partners van ENVAqua wordt gekeken welke wegen de sector moet inslaan richting duurzaam – lees minder – watergebruik.

De Installatievakbeurs Hardenberg vindt plaats op 13,14 en 15 september in de Eevenementenhal Hardenberg. Kijk op www.installatie-vakbeurs.nl voor meer informatie.