EW07 omslag 600
30 augustus 2021

Alle praktische kennis over hybride warmtepompen op een rijtje

Kleintje Hybride Warmtepompen

Voorkant cover Kleintje Hybride Warmtepompen

In de verduurzaming van vastgoed vragen steeds meer eigenaren om een snelle en betaalbare oplossing. Voor eigenaren die op weg naar 100 % duurzaam willen investeren in een hybride warmtepomp kan een hybride warmtepomp een uitkomst zijn. Het Kleintje Hybride warmtepompen helpt de installatieprofessional op weg.

De kennis in het ISSO-kleintje Hybride warmtepompen richt zich op de keuze, het ontwerp, de uitvoering, de oplevering en het beheer van een elektrische warmtepomp, met in hoofdzaak lucht als energiebron en gecombineerd met een cv-ketel. In het kennisproduct beschrijft ISSO de verschillende combinaties van cv-ketels en warmtepompen die samen de hybride warmtepomp vormen.

Praktijkvoorbeelden

In het Kleintje zijn voorbeelden opgenomen van installaties uit de praktijk. Ook is er aandacht voor waterzijdig inregelen en het temperatuurtraject van het afgiftesysteem. Verder gaat het Kleintje in op het systeem in de woning áchter de hybride warmtepomp. Ook het onderwerp geluidafscherming, dat door de strengere geluidseisen erg actueel is, komt in het Kleintje aan bod.

Met die informatie kan de professional bepalen of de hybride warmtepomp geschikt is voor de bestaande installatie, of dat er aanpassingen nodig zijn.

Raadpleeg de publicatie 5 dagen kosteloos

Leden van Techniek Nederland kunnen de publicatie 5 dagen kosteloos raadplegen. Maak daarvoor eerst een profiel aan op ISSO Open. Stuur dan een e-mail naar bestellingen@isso.nl, geef hierin aan met welk e-mailadres je het profiel hebt aangemaakt en vul de actiecode: "Techniek Nederland-ISSO-Kleintje-Hybridewarmtepompen-2021" in. De toegang wordt dan gekoppeld aan jouw profiel. Nu heb je 5 werkdagen kosteloos toegang tot alle kennis in ISSO Open.

Meer informatie

Aan de basis voor dit ISSO-kleintje ligt ISSO-publicatie 98 'Lucht-waterwarmtepompen in woningen'. Het Kleintje is tot stand gekomen in samenwerking met BDH, Daikin, Enpuls, Inventum, Itho Daalderop, Netfit Bosch, Nibe, Remeha, RVO, Techniek Nederland, Vaillant en WijTechniek. Het ISSO-kleintje Hybride warmtepompen is te raadplegen via ISSO Open