EW06 Omslag 600
10 juni 2024

Koning Willem-Alexander opent hoofdvestiging Aalberts

'Het gebouw is waanzinnig'

Aalberts_Opening_AlmereDe openingsceremonie werd verricht door de koning, vergezeld door rechts Stéphane Simonetta (CEO Aalberts N.V.) en links Maarten van de Veen (CEO Aalberts hydronic flow control).

Koning Willem-Alexander heeft op 7 juni de hoofdvestiging van Aalberts hydronic flow control in Almere officieel geopend. De koning deed dat door de ingebruikstelling van de nieuwste productielijn voor expansievaten. ‘Het gebouw is waanzinnig om te zien’, zei de koning. ‘Het is erg belangrijk voor de energietransitie om op een duurzame manier expansievaten te produceren.’

Aalberts hydronic flow control maakt producten voor warmtepompsystemen, waterstofinstallaties en watergedragen koelsystemen. Het gebouwencomplex van 34.000 m2 op bedrijventerrein Stichtsekant in Almere omvat uitgebreide faciliteiten voor productie, logistiek en kantoren. Ook is er een afdeling R&D, een hightech opleidingscentrum en een showroom.

Breeam

Zowel het energieneutrale hoofdkantoor als de producten en systemen die het bedrijf hier ontwikkelt en produceert, zijn bijzonder duurzaam. Duurzaamheid is een van de kernwaarden van Aalberts. Dat blijkt onder andere uit het Breeam ‘Outstanding’ certificaat dat Aalberts voor het hoofdkantoor haalde. Het gebouw draait volledig op duurzame energie, mede dankzij ruim 6.000 zonnepanelen.

Covid

De opening zou al hebben plaatsgevonden in 2021, maar werd toen uitgesteld vanwege de corona pandemie. In dat jaar nam het bedrijf met de twee hoofdmerken Flamco en Comap wel al haar intrek in het nieuwe hoofdkantoor in Almere. De verhuizing maakte een forse uitbreiding en bundeling van bedrijfsactiviteiten mogelijk. Dit proces is nu voltooid met de ingebruikname van de nieuwste productielijn voor expansievaten van 8 – 150 liter.