EW07 omslag 600
6 juli 2022

Kostbare metalen terugwinnen uit uit e-waste

kostbare metalen-web

Circular Industries heeft Urban Mining-fabrieken ontwikkeld die metalen en edele metalen moeten gaan terugwinnen uit afgedankte printplaten. De door het bedrijf ontwikkelde flexibele terugwinningsmethode biedt aanzienlijke ecologische en economische voordelen ten opzichte va de bestaande industriële methoden.

Circular Industries zijn de projectontwikkelaars van de Urban Mining Factory - Printed Circuit Boards ('UMF-PCB'). Het bedrijf streeft ernaar zich te ontwikkelen tot een internationaal leidend platform voor secundaire mijnbouw. Circular Industries wil de voorwaarden voor leveranciers van elektronisch afval verbeteren om daarmee de inzamelingspercentages te verhogen en impact te creëren door lokale markten te voorzien van metalen die van belang zijn voor de energietransitie.

Duurzaamheidsambities ING

ING is verheugd dit innovatieve project financieel te mogen steunen. De bank zegt bij monde van Peter Kindt, hoofd Metals, Mining and Fertilizers dat het project volledig aansluit bij de duurzaamheidsambities van het ING. ‘Het project draagt bij aan de circulaire economie en produceert tevens kritische grondstoffen voor de energietransitie. We kijken in de komende maanden uit naar de verdere samenwerking met Circular Industries om dit spannende project te realiseren.’ De bank hoopt dat het project van Circular Industries zal resulteren in een blauwdruk voor de internationale uitrol van meerdere soortgelijke fabrieken.