EW04 Omslag 600
6 september 2021

Kronotherm lanceert Sloveens warmtepompwonder

De Versi- I is een warmtepomp zonder buitendeel

jacco langebeeke en saskia langebeekeJacco Langebeeke poseert samen met zijn vrouw Saskia trots naast de Versi-I

Een Sloveens warmtepompwonder. Zo noemt het vakblad E&W Installatietechniek in het septembernummer de Versi-I die afgellopen week officieel werd gelanceerd door fabrikant Kronotherm. Het complete verhaal over deze unieke luchtwarmtepomp waarbij het buiten- en binnendeel zijn verwerkt in één compacte kast is nu al te lezen.

‘Onze oplossing is schaalbaar, haalbaar en betaalbaar’, Jacco Langebeeke van het bedrijf Zorgeloos Gasloos herhaalt de drie woorden keer op keer als hij deze maand in E&W vertelt over de unieke warmtepomp die hij en zijn technisch specialist Gerard Huising samen met de Sloveense fabrikant Kronotherm ontwikkelden. Op donderdag 2 september was er een speciale lancering van het Sloveense warmtepompwonder voor alle klanten van Kronotherm.

Eén omkasting voor buiten- en binnedeel

Langebeeke: ‘De Sloveense fabrikant bracht met de Adept al een geavanceerde luchtwarmtepomp op de markt met veel aandacht voor geluidsreductie, maar nog steeds wel eentje met een buitendeel dat staat te ronken op het dak. Samen met de R&D-afdeling van Kronotherm zijn Gerard en ik gaan onderzoeken of we van die bestaande Adept een volledig nieuw toestel konden bouwen, waarin we het binnendeel en het buitendeel samenbrengen in één omkasting.’

Lees hoe Jacco Langebeeke en Gerard Huising erin slaagden de ventilator en het binnendeel in één compacte kast weg te werken.