Omslag_EW05 600
10 september 2021

Masterclass ‘Ventilatie op scholen’ maakt installateur wijzer

Installatie Vakbeurs Hardenberg

masterclass ventilatie op scholen

Met de masterclass ‘Ventilatie in Scholen’ speelt Installatie Vakbeurs in op een actueel thema. Het ventileren van klaslokalen is integraal onderdeel geworden van de strijd tegen corona. Tijdens de masterclass schetsen opdrachtgevers, adviseurs en leveranciers problemen én de oplossingen.

Het Rijk heeft in totaal 360 miljoen euro uitgetrokken om de komende drie jaar het binnenklimaat op scholen te verbeteren. Dat moet er ook aan bijdragen dat het coronavirus zich binnen onderwijsinstellingen minder snel kan verspreiden. Het demissionaire kabinet trekt dit jaar 100 miljoen euro extra uit voor verbetering van de ventilatie op scholen. Het geld komt uit een potje dat daar pas in 2023 voor beschikbaar zou komen.
Het doel van de Masterclass ‘Ventilatie op scholen’ op Installatie Vakbeurs is om praktische oplossingen te bieden, maar ook bewustwording te creëren onder installatiebedrijven. Er is dan ook voldoende ruimte voor vragen en discussies met het publiek.

Programma

  • Marleen Schulte van het Alfa-college zal een aantal issues aankaarten waar meerdere scholen tegenaan lopen, zoals een grote verscheidenheid aan normen en richtlijnen, veranderende regelgeving. Ook signaleert zij dat opdrachtgever en uitvoerders niet altijd ‘dezelfde taal’ spreken.
  • Edwin Nijeboer van Nijeboer-Hage Technisch adviseurs komt met praktische tips en laat zien waar scholen op technisch vlak vaak tegenaan lopen en hoe de scholen en de uitvoerende partijen dit zouden kunnen oplossen.
  • Jouke Annema, Technisch Directeur Blygold geeft antwoord op de vraag of er voldoende wordt geventileerd en hoe schoon nu eigenlijk de lucht in ons gebouw is? Door middel van metingen en inspecties wordt de huidige staat van het ventilatiesysteem op scholen bepaald.
  • Orange Climate, dat zijn sporen op het gebied van klimaatbeheersing ruimschoots heeft verdiend, presenteert daaropvolgend voorbeelden van goede systemen. Exposant KE-Fibertec gaat met name in op de voordelen van textiele luchtslangen.

 

Meedoen?

De masterclass ‘Ventilatie op scholen’ wordt gehouden op dinsdag 14 en woensdag 15 september, 17:00-18:30 uur, op Installatie Vakbeurs. Voo rmeer informatie en tickets kunt u gaan naar de website van de beurs Uw code voor gratis toegang: 199