Omslag_EW05 600
10 september 2020

Bomen voor ketels

Nefit Bosch plant 15 bomen voor elke verkochte hr-ketel

NefitBosch_co2neutraal_visual_boom_vrijstaand_HR(foto: Nefit Bosch)

Nefit Bosch introduceert een CO2-compensatieprogramma voor zijn gasketels. Voor elke hr-ketel die de fabrikant verkoopt aan een consument plant zij 15 bomen. De fabrikant geeft aan alle oplossingen in huis te hebben om elektrisch of hybride te verwarmen, maar omdat een warmtepomp voor veel consumenten nog een stap te ver, biedt zij deze nog steeds grote groep die bij vervanging kiest voor een cv-ketel de mogelijkheid CO2-neutraal te verwarmen.

Het afgelopen jaar werden in Nederland 450 duizend cv-ketels verkocht. Een record. In 2030 wil Nederland 49 procent minder CO2 uitstoten dan in 1990. Bij het stoken op gas komt gemiddeld zo’n 2.500 tot 3.000 kg CO2 vrij per huishouden per jaar. Het planten van nieuw bos is volgens Nefit Bosch een effectieve manier om de opwarming van de aarde te helpen terug te dringen. Een boom kan, afhankelijk van de variabelen, in totaal zo’n 200 kg CO2 opnemen. Met 15 bomen wordt daarom de jaarlijkse uitstoot van de ketel gecompenseerd.

De bomen zullen worden geplant op plekken in Europa die hard zijn getroffen door ontbossing, zoals in Spanje, maar ook op verschillende plekken in Nederland. Het eerste jaar is voor rekening van Nefit Bosch. Consumenten hebben de mogelijkheid de compensatie jaarlijks te verlengen. De actie loopt tot 31 december.

Transparantie

Voor deze actie werkt Nefit Bosch samen met Land Life Company. Die biedt met een online dashboard de transparantie die wij nodig vinden bij CO2-compensatie’, aldus Jan Rijnen van Nefit Bosch. Naast CO2-compensatie ontvangen deelnemers €75,- retour bij een nieuwe Nefit HR-ketel. Bij aanschaf van een gasloze oplossing, een elektrische warmtepomp of een zonneboiler, is dat bedrag zelfs € 150,-. Oude cv-ketels die worden afgedankt, kunnen voor 90% worden gerecycled. Installateurs kunnen hiervoor het hele jaar kosteloos gebruikmaken van de vorig jaar geïntroduceerde Recycle Service van Nefit Bosch.