EW11 cover 600
29 januari 2019

Inventum introduceert nieuwe ventilatiewarmtepomp

Inventum-web

Tijdens de BouwBeurs van 4 – 8 februari in de Jaarbeurs te Utrecht introduceert Inventum haar nieuwste ventilatiewarmtepomp. In de basis is de Ecolution Modul-AIR een hybride variant die eenvoudig, slim en betaalbaar uit te breiden is naar all electric. Zo is het mogelijk om een woning stap voor stap te verduurzamen tot een volledige gasloze woning.

Een ventilatiewarmtepomp hergebruikt de warme lucht die anders door het ventilatiesysteem naar buiten wordt geblazen. Daardoor draagt dit type warmtepomp niet alleen bij aan het verminderen van het gasverbruik, maar ook aan een gezond woonklimaat in een goed geventileerde woning.

Van hybride naar all-electric

Afhankelijk van de woning kan er begonnen worden met de hybride uitvoering die aan de cv-ketel wordt gekoppeld en de MV-box vervangt. Door het plaatsen van een driewegklep kan de warmtepomp ook worden gebruikt voor de warmwatervoorziening. Met uitbreiding van een elektrische booster is deze warmtepomp all electric te maken. Door de modulaire opbouw is het mogelijk te starten met een kleine investering en het systeem op geplande onderhoudsmomenten verder te upgraden.

Met en zonder balansventilatie

Alle varianten van de nieuwe ventilatiewarmtepomp zijn met of zonder WTW-D unit (balansventilatie) uit te voeren. Daarmee is deze warmtepomp geschikt voor woningen met ventilatietype C als voor woningen met ventilatietype D. En ook voor zowel Passiefbouwen, Nul-op-de-Meter als EPC-neutrale woningen en (goed) geïsoleerde bestaande woningen.

Eenvoudig te installeren

De Ecolution Modul-AIR is makkelijk te installeren. De driewegklep (voor aansluiting boiler én cv) en elektrische booster zijn compleet geïntegreerd in de warmtepomp. Dit verkort de installatietijd en voorkomt fouten tijdens de installatie.