EW11 cover 600
23 januari 2019

Nieuw hr-toestel Nefit helpt huurwoning aan Label B

Nefit_ProLine_Eco_open_schuin-paint2

Tijdens de Bouwbeurs (4-8 februari) presenteert Nefit een nieuwe variant van een van haar meest verkochte hr-toestellen: de ProLine Eco. De ProLine Eco HRC 24/CW 4 is speciaal ontwikkeld als laagdrempelige oplossing voor woningcorporaties die tegen lage kosten hun woningen naar label B moeten brengen. Het toestel komt komende zomer op de markt.

Het grootste verschil met de bestaande ProLine NxT-serie is het hogere jaargebruiksrendement. Met geoptimaliseerde componenten en aangepaste software is het rendement hoger dan dat van de meeste vergelijkbare toestellen: een van de hoogste in zijn prijsklasse. Dankzij de gunstige prijsstelling biedt ProLine Eco hiermee de beste prijs-prestatieverhouding in de markt.

Woninglabelverbetering

De minister van Wonen wil woningcorporaties verplichten om hun bestaande huurwoningen te renoveren. In het 'Convenant Energiebesparing Huursector' is afgesproken dat corporatiewoningen in 2020 gemiddeld Energielabel B moeten hebben. In veel gevallen is de cv-ketel de beslissende factor voor de Energie-indexberekening. Naast het rendement op CV en het elektrische energiegebruik, is het rendement op tapwater hierop van invloed. De opgevoerde energieprestaties maken ProLine Eco tot de meest eenvoudige en kostenefficiënte optie voor het realiseren van Energielabel B in de bestaande bouw.

Total Cost of Ownership

De ‘Total Cost of Ownership’ komt voor ProLine Eco nog lager uit dan dat van de bekende ProLine NxT-toestellen. Bij een gasverbruik van 1.250 m3 bespaart ProLine Eco tot 210 euro op jaarbasis ten opzichte van een hr-toestel van de vorige generatie. Met het Safe & Sure-concept biedt Nefit bovendien de mogelijkheid om vooraf de totale exploitatiekosten voor vijftien jaar te bepalen.

Accessoires

Het toestel komt in de zomer van 2019 beschikbaar als CW4-variant met 2-pijps rookgasafvoer/ luchttoevoer-aansluiting. Een concentrische adapter en de andere accessoires die bekend zijn van de ProLine NxT-serie kunnen ook worden toegepast op de Eco-variant. De adviesprijs voor dit nieuwe toestel met hogere energieprestaties zal ongeveer 100 Euro hoger liggen dan die van de bestaande ProLine NxT-equivalent.

Slimme thermostaat

Tijdens de Bouwbeurs introduceert Nefit tevens een nieuwe slimme thermostaat van het moederconcern Bosch. De EasyControl is voorbereid op integratie met Smart Home-oplossingen. Met de thermostaat kan de temperatuur in elk vertrek individueel worden ingesteld.