EW11 cover 600
7 januari 2019

Remeha neemt aandelen Techneco over

technec-remehaVan l.n.r. en boven naar beneden: Niels van Alphen, Frank van Alphen en Arthur van Schayk , Pieter van Alphen, Carolina Wielinga en Caroline van Alphen.

Sinds 1 januari 2019 zijn alle aandelen van Techneco in handen van Remeha. Techneco, de Nederlandse specialist in warmtepompen blijft actief in de markt als zelfstandige dochteronderneming. Door de overname hopen beide partijen een marktleidende positie op de warmtepompmarkt op te bouwen.

Techneco is 23 jaar geleden opgericht en is de specialist op het gebied van warmtepompen in Nederland. Het bedrijf onderscheidt zich door hoge technische know-how en een breed en innovatief portfolio met onder meer hybride, lucht-water- en bodemgebonden warmtepompsystemen. Techneco is onder meer bekend van de Elga, een slimme modulerende hybride warmtepomp die samenwerkt met elk cv-toestel.

Uitbreiding portfolio

‘De komende jaren moeten we het gebruik van fossiele brandstoffen steeds verder terugdringen’, zegt Arthur van Schayk, algemeen directeur van Remeha. ‘Voor die verduurzamingsroute ontwikkelen wij passende oplossingen en daarvoor hebben we een uitgebreid productportfolio nodig. Met de producten en de kennis van Techneco voegen we een innovatief en zeer compleet pakket toe aan onze bestaande duurzaamheidsconcepten.’

Meer slagkracht

Onder de vleugels van ‘het sterke merk Remeha’ denkt Techneco-directeur Pieter van Alphen meer slagkracht te kunnen ontwikkelen voor verdere productontwikkeling. 'Dat biedt de beste mogelijkheden om verder te bouwen aan onze visie van een Nederland met enkel duurzame energiesystemen.’