EW02 cover 600
5 februari 2019

Vaillant introduceert nieuwe serie warmtepompboilers

vaillant-klein

Tijdens de Bouwbeurs presenteert Vaillant deze week een nieuwe toekomstbestendige serie warmtepompboilers. Deze aroSTOR serie met label A+ en een hoge COP (> 2.5) bestaat uit vijf warmwateroplossingen met verschillende capaciteiten.

Deze milieuvriendelijke boilers zijn geschikt voor zowel nieuwbouw als de renovatiemarkt en kennen een hoge energie-efficiëntie voor de productie van warm water voor thuisgebruik. De boilers zijn in staat om op te warmen gedurende een laag stroomtarief en zijn voorzien van een boostfunctie voor snel opladen van de boiler.

F-gasregelgeving

Met het koudemiddel R290 voldoet de aroSTOR nu al aan de komende f-gasregelgeving draagt hiermee bij aan de huidige milieudoelstellingen. Het materiaal van de aroSTOR-lijn werd zorgvuldig uitgekozen en is daardoor voorzien van een gegarandeerde hoge kwaliteit. De tank van de 200 en 270 liter boilers is gemaakt van roestvrijstaal, de wandmodellen zijn voorzien van een stalen tank met een beschermingslaag en een magnesiumanode met zeer lange levensduur.

Flexibel opstelbaar

De aroSTOR serie bestaat uit vijf verschillende capaciteiten. Hierdoor kan de eindgebruiker een goede keuze maken voor een type dat het beste bij de specifieke situatie past. De wandboilers met een capaciteit van 80, 100 en 150 liter zijn geschikt voor huishoudens van 2 tot 4 personen. De staande uitvoeringen van 200 en 270 liter zijn geschikt voor huishoudens van 5 tot 6 personen.

PV en SG-ready

De producten zijn flexibel in te zetten voor verschillende situaties door de kleine diameter en het beperkte gewicht. De aroSTOR warmtepompboiler kan ook warmte gebruiken uit de ventilatielucht van een woning. De wandmodellen zijn te voorzien van een concentrisch kanaal voor aanvoer en afvoer van lucht, waardoor er slechts een muurdoorvoering noodzakelijk is. Een ander voordeel is dat er een breed scala aan apparaten en accessoires beschikbaar is van één fabrikant. De warmtepompboilers zijn PV en Smart Grid (SG)ready.

De Bouwbeurs in de Jaarbeurs Utrecht duurt nog t/m vrijdag 8 februari. Vaillant is te vinden op stand 07.C008.