EW06 Omslag 600
5 juni 2023

Rexel wordt nieuwe eigenaar van Wasco

wasco

De Elektrotechnische groothandel Rexel wordt de nieuwe eigenaar van Wasco. De installatiegroothandel maakt sinds de overname door Gilde Equity Management (GEM) in 2019 een sterke groei door. De overname door Rexel biedt Wasco de mogelijkheid deze groei verder door te zetten.

Wasco richt zich als groothandel op verwarming, sanitair, onderdelen, ventilatie en airconditioning. Met 35 vestigingen, 2 distributiecentra en een assortiment van meer dan 500.000 producten is de groothandel een belangrijke speler in de installatiewereld.

Belangrijke rol bij transitie van gas naar duurzaam

bedrijf maakt een sterke groei door. De overname door Rexel zal Wasco volgens CEO Herold van den Belt in staat stellen haar strategische doelstellingen te kunnen blijven realiseren en ervoor zorgen dat zij in nog betere positie is om haar klanten te helpen bij de transitie van gas naar duurzame energie in Nederland. ‘Samen met Gilde Equity Management (GEM) dat sinds 2019 eigenaar is van ons bedrijf hebben we de organisatie verder ontwikkeld om in te spelen op de energietransitie. Met behulp van Rexel kunnen we blijven investeren in onze operatie en services, om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen blijven zijn.’

Elektrificatie en de energietransitie

Voor Rexel sluit de acquisitie van Wasco sluit naadloos aan bij haar Power Up 25 strategie. ’Die richt zich op het versterken van kennis op het gebied van elektrificatie en de energietransitie’, zegt Guillaume Texier, CEO van Rexel. ‘Daarmee willen we bijdragen aan een duurzame toekomst. Nederland is voorloper op het gebied van de energietransitie en de versnelling van gas naar duurzame initiatieven is goed merkbaar. Wasco is perfect gepositioneerd om hierop in te spelen, verder ondersteund door een sterk digitaal platform. De samenwerking van Rexel Nederland en Wasco zal voor volop mogelijkheden zorgen om ons platform te verbeteren voor de energietransitie en we zijn enthousiast om met Wasco aan de slag te gaan.’

Wasco, Rexel, GEM

Wasco en Rexel zullen als twee aparte bedrijven in de Nederlandse markt blijven opereren, onder hun eigen naam. Rexel Groep is elektronische groothandel die zich focust op drie markten: residentieel, commercieel en industrieel. De groep heeft wereldwijd meer dan 1.900 vestigingen in 21 landen, en meer dan 26.000 medewerkers. Gilde Equity Management (GEM) Benelux is een investeringsmaatschappij in de Benelux met meer dan EUR 2 miljard vermogen onder beheer. GEM is onder andere bekend van Kwantum, Dunlop laarzen, HG schoonmaakmiddelen, Licent assuradeuren, Wijnvoordeel en Team EIFFEL.