EW06 Omslag 600
27 januari 2022

RION-erkende bedrijven garanderen veilige noodverlichtingssystemen

NVFN_RION Logo-web

Met een RION Erkenningsregeling van de verenigde professionals in noodverlichting (NVFN) op zak kunnen bedrijven bewijzen dat ze kwaliteit leveren bij de aanleg van noodverlichtingssystemen; van ontwerp tot onderhoud. Eind januari ontvingen Ansul, PenG Safety en Famostar de eerste certificaten. Binnenkort ontvangen ook Nu-Swift Brandbeveiliging en Chubb Fire & Security een certificaat.

De NVFN Erkenningsregeling heeft betrekking op het ontwerpen, installeren van een noodverlichtingsinstallatie en het onderhoud aan centrale noodvoedingssystemen. Voor ieder deelgebied is er een afzonderlijke erkenning. De erkenningsregeling staat open voor alle bedrijven die actief zijn op het gebied van vluchtrouteverlichting, vluchtrouteaanduiding, anti-paniekverlichting of verlichting van werkplekken met verhoogd risico.

Toetsing door certificeringsinstantie

Om voor erkenning in aanmerking te komen, moeten bedrijven hun procedures goed op orde hebben en beschikken over personeel dat deskundig en goed is opgeleid. Is dat het geval dan kunnen ze worden getoetst door één van de certificeringsinstanties die op de website www.nvfn.nl van NVFN staan vermeld. Bij positieve beoordeling van deze audit volgt de erkenning. Om de kwaliteit van het erkende bedrijf te kunnen waarborgen, volgt na de erkenning een periodieke beoordeling.

Voordelen voor alle marktpartijen

De NVFN Erkenningsregeling biedt belangrijke voordelen voor alle partijen in de keten – van fabrikant tot eindgebruiker.  Zo zorgt het ontwerpen, installeren en onderhouden volgens uniforme werkwijzen en procedures voor snellere werkprocessen en minder fouten tijdens de uitvoering van werkzaamheden. Zo wordt automatisch bespaard op faalkosten. Klanten die met een erkend bedrijf in zee gaan, hebben de zekerheid dat de installatie werkt en voldoet aan de prestatie-eisen die aan de installatie zijn gesteld.

Over NVFN

De NVFN is een samenwerkingsverband van toonaangevende Nederlandse professionals in noodverlichting. Leden zijn fabrikanten en bedrijven die werkzaam zijn op het gebied van noodverlichting en noodverlichtingssystemen. Voor de NVFN-leden staat veiligheid voorop. De vereniging bevordert samenwerking en kennisdeling binnen de sector ten behoeve van het verhogen van de kwaliteit van noodverlichting en daarmee het vergroten van de veiligheid in noodsituaties.