Omslag_EW05 600
6 oktober 2021

Samen werken aan circulair in- en verkopen

2BA-web

Om de inzet van circulaire producten te stimuleren, is het belangrijk dat bestellers dergelijke producten ook eenvoudig kunnen vinden. Dat kan nu met de 2BA zoekmachine. Rensa, Rexel Nederland, Technische Unie en Inexeon bieden refurbished of gebruikte artikelen inmiddels aan via deze zoekmachine.

Heel veel installateurs verrijken hun organisatie al door gevalideerde actuele product- en handelsdata te ontsluiten via 2BA. Steeds meer installateurs hebben de laatste jaren echter flinke stappen gezet door op hun projecten duurzame en volledig circulaire producten toe te passen. Om het hen gemakkelijk te maken is er nu de 2BA Unifeed zoekmachine waarmee installateurs deze artikelen specifiek kunnen filteren uit de gevonden resultaten. Net als met alle artikelen kunnen deze vervolgens worden overgenomen naar het eigen softwarepakket. Er zijn inmiddels al koppelingen gelegd met meer dan 40 softwareleveranciers.

Zo groot mogelijke inzet van circulaire producten

2BA is actief bezig met het werven en interesseren van zoveel mogelijk leveranciers van refurbished en/of gebruikte artikelen voor de bouw- en installatiebranche. Doel is om zoveel mogelijk van dit soort producten voor de installateur op een makkelijke manier te ontsluiten via deze zoekmachine om zo de inzet van circulaire producten te stimuleren.

Over 2BA

2BA beheert sinds 2004 de datapool voor het gecontroleerd en digitaal uitwisselen van productgegevens tussen leverancier en afnemer op basis van de internationale ETIM standaarden. De productgegevens van de fabrikant, importeur en/of agent worden hierin dan ook gecontroleerd en geclassificeerd opgenomen. Deze gegevens worden ook gekoppeld met door de groothandel aangeleverde aanvullende handelsinformatie, zoals prijsinformatie, verpakkingseenheden, verpakkingsvorm, gewicht en afmetingen. Inmiddels beheert 2BA bijna 4 miljoen producten en daarbij meer dan 20 miljoen behorende handelsartikelen van ruim 500 verschillende leveranciers. Ruim 2.300 installatie- en montagebedrijven maken op dit moment gebruik maken van product- en prijsinformatie uit de 2BA datapool.

Kijk hier wat 2BA te bieden heeft voor installateurs