Omslag_EW05 600
21 maart 2023

Slimme verlichting praat met slimme bediening

Samenwerking Ledvance en Busch-Jaeger

busch ledvance-web

Slimme verlichting was een paar jaar geleden nog een gadget voor trendsetters, maar is nu steeds vaker de standaard in moderne woonomgevingen. Door de samenwerking tussen twee partijen kan de slimme verlichting van Ledvance vanaf nu “praten” met het smart home besturingssysteem van Busch-Jaeger.

De samenwerking zorgt ervoor dat de slimme verlichtingproducten van Ledvance eenvoudig kunnen worden bediend met de wandschakelaars en bedieningspanelen van Busch-Jaeger. De integratie in Busch-free@home is eenvoudig. De Smart+ WIFI-lampen en -armaturen worden via de Ledvance Smart+ App met de eigen router verbonden. Vervolgens kunnen ze via het myBUSCH-Jaeger-portaal worden geïntegreerd in het Busch-free@home®-systeem. Er zijn dus geen extra gateways nodig.

Accentverlichting

De slimme lichtbesturing maakt het mogelijk om bijvoorbeeld heel precies accentverlichting in te stellen, sfeervolle verlichting te creëren of te zorgen voor extra veiligheid. Zo is automatische schakeling mogelijk: een ingebouwde bewegingsmelder zorgt ervoor dat het licht aangaat bij beweging. Ook het instellen van een party-scène met precies de gewenste verlichting en muziek is mogelijk of een geprogrammeerde rolluikstand en deur die automatisch opengaat. Ook is het eenvoudig om sfeer- en vloerlampen te bedienen via een lichtschakelaar of paneel – ook als ze verplaatst worden. Bovendien kunnen alle licht- en woonfuncties worden bediend met de Busch-free@home App next.

66 slimme lampen en 150 slimme armaturen

Het via wifi bedienbare Ledvance-assortiment bestaat uit 66 slimme lampen en ruim 150 slimme armaturen voor binnen en buiten, die in bestaande lampen kunnen worden gemonteerd. Daarnaast zijn er LED strips en slimme Plugs en contactdozen verkrijgbaar.