EW06 Omslag 600
4 april 2022

Technische Unie opent Inspiratiecentrum Smart Building

Technische unie-zorg.JPEG

In het pas geopende inspiratiecentrum van de Technische Unie in Utrecht kunnen bezoekers zien, ervaren en beleven welke slimme en duurzame oplossingen er zijn voor retail, zorg, hotels, kantoren en scholen.

Hoe regel je het klimaat in gebouwen optimaal en duurzaam? Hoe beveilig je gebouwen met de meest moderne technieken? Wat is er allemaal mogelijk op het gebied van energiezuinige verlichting? Bij smart building is de technologie afgestemd op de mensen in het gebouw en de activiteiten die daar plaatsvinden. De verlichting, ventilatie, verwarming, airconditioning, beveiliging en andere systemen verzamelen via microchips en sensoren informatie en passen zich vervolgens automatisch aan op wat er in het gebouw gebeurt. Wat daar allemaal blij komt kijken, laat Technische Unie zien in het nieuwe Inspiratiecentrum.

Energieplein

Elke ruimte in het Inspiratiecentrum staat in het teken van een van de smart building-pijlers: klimaat, beveiliging, verlichting, energie en processen. Op het Energieplein worden innovatieve totaaloplossingen getoond op het gebied van energiemanagement en CO2-besparing.

Centraal gelegen ontmoetingsplek

Het pand omvat verder een opleidingscentrum, logistiek overslagpunt, servicecentrum en kantoorruimten. Installateurs kunnen samen met hun klanten zien welke oplossingen er mogelijk zijn. Het Inspiratiecentrum Smart Building bevindt zich in de Utrechtse vestiging van Technische Unie.

Inspiratiecentra door heel het land

Het inspiratiecentrum Smart Building is het derde Inspiratiecentrum van Technische Unie. In Zwolle is Inspiratiecentrum Duurzaamheid gevestigd, in Eindhoven Inspiratiecentrum Smart Industry. Kijk op tu.nl/icu.