EW04 Omslag 600
24 januari 2022

Tijdbesparende productinnovaties

E&W heeft altijd het laatste productnieuws

foto 3-Viega - Aanlasstuk_03-web

Elke maand besteden we in E&W aandacht aan innovatieve producten. Door het grote tekort aan ‘handjes’ richten veel fabrikanten zich op slimme productinnovaties die het werk van monteurs steeds eenvoudiger maken en waarmee de montagetijd kan worden verkort. We zetten de opvallendste producten van de laatste maanden nog even op een rij.

Handig aanlasstuk van dikwandige naar dunwandige leiding

Een veelvoorkomende situatie voor installateurs: op een dikwandige leiding moet met een T-stuk een aansluiting naar een dunwandige leiding worden gemaakt. Viega biedt hiervoor nu een handige en snelle oplossing met het Prestabo-aanlasstuk. Het persstuk is aan de ene zijde uitgevoerd in dikwandig staal en aan de andere zijde in dunwandig staal. De dikwandige zijde sluit aan op het Megapress systeem van Viega voor dikwandige buisleidingen in bijvoorbeeld verwarmings-, koel- en industriële installaties. De dunwandige zijde sluit aan op het Prestabo-systeem van Viega dat onder meer wordt toegepast voor verwarmingsinstallaties. Met het nieuwe hulpstuk kan nu op eenvoudige wijze een dunwandige radiatorleiding worden aangesloten op de dikwandige hoofdleiding. Dat zorgt voor veel montagegemak bij renovaties en uitbreidingen van leidingsystemen. Het nieuwe aanlasstuk is leverbaar in vier uitvoeringen met verloop van dikwandig 10 naar dunwandig 12; van 10 naar 15; van 20 naar 22; en van 25 naar 28. 
www.viega.nl

uniflex.JPG

Groot installatiegemak

Het Uniflexplus+ luchtverdeelsysteem van Vent-Axia is ontworpen om het aanleggen van ventilatie zo snel en eenvoudig mogelijk te maken. De flexibele luchtslangen zijn simpel op maat te snijden met het speciaal ontworpen afkortmes en kunnen tijdens de installatie nog makkelijk worden verlegd. De universeel toepasbare kunststof huls zorgt voor installatiegemak bij het plaatsen van de  ventielcollectoren. De huls is aan de buitenzijde voorzien van inkepingen die de lengte aanduiden, zodat hij eenvoudig en snel op maat gezaagd kan worden voor een specifieke toepassing. Dankzij het unieke kliksysteem zijn de slangen in een fractie van tijd aangesloten op de verdelers en de ventielcollectoren – drie keer klikken voor een luchtdichte verbinding. Montagehulpmiddelen zijn niet nodig. De binnenzijde van het systeem is bovendien voorzien van antistatische en antibacteriële additieven, zodat vuil zich minder snel kan hechten. Onderhoud is dus minder snel noodzakelijke. Indien dit wél nodig is, dan zorgen de afgeronde vormen van de slangen en ventielcollectoren en de rechtstreekse verbinding tussen de verdelers en de ventielcollectoren zonder aftakkingen ervoor dat het systeem makkelijk goed toegankelijk is voor reiniging.
www.vent-axia.nl

duco immense tijdwinst.JPG

Immense tijdwinst met WTW-unit voor seriematige bouw

Duco introduceerde Duco onlangs een compacte WTW-unit DucoBox Energy Comfort. Installateurs besparen met dit toestel maximaal op installatietijd. Dat komt van pas in Nederland dat volgens de Belgische fabrikant een lange traditie heeft van seriematige woningbouw. Een handige kopieerfunctie in de software maakt het mogelijk om binnen seriematige bouw de instellingen over te nemen binnen een gelijkwaardige woning. En dat vertaalt zich in immense tijdswinst op de bouwplaats. Fysieke ingrepen zijn niet nodig. De links/ rechts-uitwisseling gebeurt volledig softwarematig dankzij een gepatenteerd principe met de dubbele by-pass. 
www.duco.eu

cover ew feb.JPG

In februari nog meer aandacht voor tijdbesparing

De komende editie van E&W februari staat in het teken van het thema Slim. Met natuurlijk ook weer 8 pagina’s met productinnovaties. Speciale aandacht voor het artikel ‘Handige innovaties besparen installateur montagetijd.’ E&W vroeg zeven fabrikanten welke tijdbesparende producten zij te bieden hebben. Dat leverde onder andere op het Slide and glide frame van Nefit Bosch, een prefab installatieframe van Remeha, een Smart Multi sensor van Webeasy, een plug-and-play ventilatiesysteem van Itho Daalderop, een schuif- en schroefsysteem voor toiletmontage van Geberit, een plug-and-play naregeling voor vloerverwarming van Viega en een montagetijdbesparende vloerverdeler Van Nathan.

Het februarinummer verschijnt op donderdag 3 februari.