Omslag_EW05 600
23 juli 2021

Van Doren Engineers neemt Van Lente Systeemintegratie over

Krachtenbundeling biedt ontwikkelkansen voor beide familiebedrijven

Van Doren Engineers - Van Lente Systeemintegratie-webJos van Doren (links) en Cor de Best

Van Doren Engineers (380 medewerkers) en Van Lente Systeemintegratie (170 medewerkers) uit Deventer hebben de krachten gebundeld. Jos van Doren en Cor de Best, de directeuren van beide familiebedrijven spreken van een perfecte match met behoud van gedeelde cultuur, identiteit en kernwaarden: laagdrempelig en informeel.

Van Doren Engineers richt zich vanuit zeven locaties in Midden- en Zuid-Nederland op de pijlers elektrotechniek, industriële automatisering en productie-ICT. Van Lente Systeemintegratie richt zich vanuit vier locaties in Oost- en Noord-Nederland op de pijlers elektrotechniek, industriële automatisering en gebouwautomatisering.

Samen de beste systeemintegrator van Nederland worden

‘De overname van Van Lente Systeemintegratie is een strategisch slimme zet voor beide bedrijven’, stelt Jos van Doren, algemeen directeur van Van Doren Engineers. ‘We vullen elkaar goed aan, want we bedienen al dezelfde klantengroepen, zoals opdrachtgevers uit de voedingsmiddelenindustrie.’ 
Directeur Cor de Best van familiebedrijf Van Lente Systeemintegratie zocht een opvolger die dezelfde familiewaarden deelt om zo de continuïteit van ons bedrijf te borgen. ‘We kennen Van Doren Engineers en hebben veel overeenkomsten, zowel organisatorisch als in onze manier van denken en doen. We versterken elkaar op geografisch en technisch vlak. Door die krachten te bundelen werken we verder aan ons gezamenlijk doel: niet de grootste, maar de beste systeemintegrator van Nederland worden’, aldus De Best.

Landelijke dekking en grotere capaciteit

Jos van Doren denkt dat de gezamenlijke klanten profiteren van de landelijke dekking die we nu hebben en van de toename de engineerings- en montagecapaciteit. ‘Daarnaast kunnen we specialistische diensten zoals productie-ICT, meet- en regeltechniek en het optimaliseren van fabriekssoftware makkelijker door ontwikkelen.’

Zelfstandig

Van Lente Systeemintegratie behoudt zijn bedrijfsnaam en blijft zelfstandig opereren met de vertrouwde teams vanuit Deventer, Reeuwijk, Groningen en Nieuwleusen. Klanten en relaties van het bedrijf behouden hun vertrouwde aanspreekpunten. Cor de Best blijft directeur en neemt plaats in de Van Doren Holding.