EW04 Omslag 600
27 januari 2022

Vent-Axia schenkt ventilatiesysteem aan Techniekhuis Nieuwkoop

IMG_4186.JPG

Vent-Axia is enthousiast over het TechniekHuis in Nieuwkoop. Daar kunnen leerlingen van de basisschool en het vmbo kennismaken met techniek. Om dit initiatief te ondersteunen schonk de fabrikant onlangs een ventilatiesysteem waarmee de jongeren kunnen oefenen.

Als er in de toekomst niet meer technische specialisten opgeleid gaan worden krijgen we een probleem. Want het tekort aan technische medewerkers is nu al groot en wordt in de toekomst alleen maar groter. Om leerlingen van de basisschool zo jong mogelijk de veelzijdigheid van techniek te laten ontdekken, biedt het TechniekHuis in Nieuwkoop diverse activiteiten aan.

Duurzaamheidsvraagstukken

Het TechniekHuis is een samenwerkingsverband tussen lokale overheid, werkgevers en scholen. In het Huis worden leerlingen uitgedaagd om met duurzaamheidsvraagstukken aan de gang te gaan in zogenoemde TechniChallenges. Ook gaan leerlingen aan de slag met het programma Ontdek Techniek en worden diverse workshops aangeboden voor de groepen 6 en 7 van de basisscholen aan.

Steun

Voor het organiseren van deze activiteiten heeft het TechniekHuis steun nodig van overheden, belangenorganisaties en het bedrijfsleven. Vent-Axia richt zich op woonhuisventilatie en biedt hiervoor een totaalpakket eigen producten aan. Via haar dealer Van Walraven is Vent-Axia in contact gekomen met het TechniekHuis en hebben zij in Nieuwkoop een compleet balansventilatiesysteem geplaatst.

Proeven en metingen doen

Een Vent-Axia Sentinel Kinetic Advance WTW unit is aangesloten op het Uniflexplus+ flexibele kunststof luchtverdeelsysteem met RV ventielen. Hiermee kunnen de leerlingen zelf proeven doen en metingen verrichten. Voor het verrichten van de metingen hebben ze hulp gekregen van ACIN instrumenten. Zij hebben een air flow meter geschonken om de luchthoeveelheid snel te controleren en te balanceren. Het systeem is inmiddels geïnstalleerd in Nieuwkoop en actief in gebruik.