EW04 Omslag 600
20 september 2022

Villeroy & Boch komt met een eigen kranenassortiment

Samenwerking met Dornbracht eindigt

venb.JPG

Villeroy & Boch en Dornbracht beëindigen hun langdurige samenwerking in het segment badkamerkranen en -accessoires. Dit betekent dat de productie en distributie van Villeroy & Boch badkamerkranen en -accessoires onder licentie door Dornbracht, volgend jaar afloopt.

Het betekent het einde van een samenwerking van 20 jaar. Het einde van de samenwerking is voor Villeroy & Boch tegelijkertijd het startpunt om het eigen assortiment kranen, dat het al levert op niet-Europese markten zoals China en in de Golfregio, in andere markten te introduceren. Met de lancering van badkamerkranen en accessoires zal Villeroy & Boch vanaf deze maand ook op een aantal Europese kernmarkten vertegenwoordigd zijn met een eigen productassortiment. In Nederland zal de introductie plaatsvinden in maart, na de beurs ISH 2023.

Afstemming op badkamercollectie

De nieuwe Villeroy & Boch kranen en accessoires worden ontwikkeld via eigen competentiecentra in Mettlach, Duitsland en Vargarda, Zweden, ondersteund door een internationaal productienetwerk. De kranen zijn perfect afgestemd op de badkamercollecties van het merk, zijn eenvoudig te installeren en zijn van compromisloze hoge kwaliteit. Zo zorgen ze voor een eenvoudigere, veilige en tijdbesparende uitvoering van het badkamerontwerp.

Dornbracht richt zich op designkranen

Bij Dornbracht leidt de in 2020 onder nieuw management ingezette bedrijfstransformatie tot een meer consequente oriëntatie op de kerncompetenties van het merk en tot uitbreiding van het portfolio en de service. Onder de nieuwe claim "Leading Designs for Architecture" benadrukt Dornbracht zijn standaard voor het creëren van geavanceerde en trendsettende designkranen en waterervaringen. Naast productontwikkeling op basis van duidelijk gedefinieerde designprincipes, omvat dit ook het waarborgen van een ongeëvenaarde servicekwaliteit.

Onderhoud loopt door

De consequente oriëntatie op de behoeften van architecten, handel en ambacht is voor Dornbracht de basis van de samenwerking met marktpartijen. In die zin zal Dornbracht het vanuit Iserlohn geleverde assortiment Villeroy & Boch-kranen blijven onderhouden en de levering van reserveonderdelen voor minstens tien jaar handhaven.