Omslag_EW05 600
17 september 2021

Waterstof Tiny House op tour

tiny house exterieur-web

Tijdens de Installatievakbeurs Hardenberg trok het waterstof Tiny House veel bekijks. In het Tiny House dat stond opgesteld op de parkeerplaats werd gedemonstreerd hoe waterstof als brandstof in woningen kan worden gebruikt. Intergas leverde voor dit huis met de Intergas Xtreme H2 de ketel die op 100% waterstof draait. De komende maand gaat het huis op toernee door Drenthe.

Het Waterstof Tiny House is een gezamenlijk initiatief van gemeente Hoogeveen, Alfa-college en Vrienden van Techniek Hoogeveen, en is gefinancierd vanuit de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe. Ook het bedrijfsleven zet expertise en netwerk in om het Tiny House te realiseren, waaronder de partners Bork, H2Planet, Ten Kate Installatietechniek, Concordia, Intergas, Antea Group, Atelier Dutch, het Kennislab voor Urbanisme en the New Energy Coalition.

Waterstof volwaardig alternatief in energietransitie

Het Waterstof Tiny House draagt bij aan de landelijke opgave van de energietransitie en creëert draagvlak voor de toepassing van groene waterstof, door te laten zien dat waterstof in de gebouwde omgeving een volwaardig alternatief is in de energietransitie. In het Waterstof Tiny House, dat volledig is gebouwd met duurzame en circulaire materialen kunnen studenten theoretische kennis opdoen over de toepassing van groene waterstof als energievoorziening voor (bestaande) woningen. Ze kunnen die kennis vervolgens ook toepassen, waardoor een hybride leeromgeving ontstaat. Bij het Waterstof Tiny House wordt een eigentijds lespakket ontwikkeld voor alle onderwijsniveaus, met als doel jongeren te interesseren voor techniek.

Tijdens de tour reist het Tiny House langs zes locaties in de regio om zichtbaar te maken hoe waterstof als brandstof in woningen werkt. Hierbij worden lespakketten ontwikkeld die ook online beschikbaar komen. Kijk hier voor alle data en locaties.

technische ruimte tiny house.JPG

Technische ruimte

In de technische ruimte staat onder andere een electrolyzer (links) die waterstof produceert. Recht hangt de Extreme H2, een ketel van Intergas die 100 % op waterstof draait.