Omslag_EW05 600
22 december 2022

Zehnder 2 x genomineerd voor Bouwbeurs award 2023

bouwbeurs 2023 nominaties-2

Zehnder Group, leverancier van producten en systemen op het gebied van verwarming, koeling, ventilatie en filtering, heeft twee nominaties voor de Bouwbeurs award 2023. In de categorie “Circulariteit” is de fabrikant genomineerd met haar dienst ‘Zehnder extends the cycle’. In de categorie “Slim & efficiënt” met de ventilatieoplossing ‘ComfoVar Aero’.

Circulair businessmodel

Onder de naam ‘Zehnder extends the cycle’ werkt Zehnder Group Nederland samen met ketenpartners aan een circulair businessmodel, waarbij alles is gericht op het verlengen van de productlevenscyclus. De jury is lovend over het businessmodel waarmee het bedrijf het hergebruik en de revisie van producten standaard wil maken. Denk hierbij aan een terugnamegarantie op producten, het refurbishen van gebruikte producten en het aanbieden van onderhoudsabonnementen die de levensduur van producten verlengen.

ComfoVar Aero

De eveneens genomineerde ComfoVar Aero is een innovatieve ventilatieoplossing die eenvoudig installeerbaar en onderhoudsvrij is. Zo bespaart de installateur tijd en profiteert de bewoner van een verbeterd binnenklimaat in combinatie met extra gebruiksgemak. Het product onderscheidt zich van andere WTW-ventilatiesystemen door zijn zeer compacte karakter en flexibele mogelijkheden voor plaatsing. Een andere onderscheidende factor is de nauwkeurigheid waarmee het systeem de luchthoeveelheden regelt. ComfoVar Aero maakt hiervoor gebruik van een dubbele flowcross, die voor een nauwkeurige debietmeting in de woning zorgt. Druppelvormige luchtverdelers zorgen vervolgens exact voor de gewenste hoeveelheid luchtverversing, ook bij kleine luchtvolumes.
De jury noemt de inzending van Zehnder een ‘goed doordachte oplossing met een hoge return on investment (ROI)’, en bovendien een product dat ‘energiezuinig is, over slimme communicatiemogelijkheden beschikt, eenvoudig is te onderhouden en ruimtebesparend is door de compacte afmetingen.’

Andere genomineerden

In totaal nomineerde de vijfkoppige jury voor de BouwBeurs Awards 9 innovaties in drie categorieën (zie kader). Bezoekers aan BouwBeurs kunnen alle nominaties op de beursvloer bekijken. De jury maakt de winnaars bekend op de openingsdag van BouwBeurs 2023, die van maandag 6 tot en met vrijdag 10 februari 2023 plaatsvindt in Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht.

Genomineerden

Categorie circulariteit
- Beyond Wall System van Fassat Geveltechniek
- Mobipanel van Mobilane
- Zehnder extends the cycle van Zehnder Group Nederland

Categorie slim & efficiënt
- BENGglas van BENGproducts
- Trimble Connect AR-app van Construsoft
- ComfoVar Aero van Zehnder Group Nederland

Categorie vakmensen zaken
- OX POLYZIP-FLEX van OX TOOLS NL
- Prefabmaat van Prefabmaat
- Wkb-checklist.nl van Ubbink Nederland

Uitgebreide beschrijvingen van de genomineerden en het juryoordeel is beschikbaar in het juryrapport. Bekijk hier het volledige juryrapport.